Els amants de la gastronomia tenen a partir de demà la seva habitual cita al Palau de Fires de Girona. Firatast enceta la seva 22a edició amb més de 40 expositors i una oferta culinària que buscarà satisfer tots els paladars amb 300 tastos diferents.

Fidels a la tendència dels últims anys, enguany els organitzadors han tornat a a apostar per un producte exòtic i poc consumit, ?l'ostra, com a reclam per atraure més visitants i fomentar-ne el consum.

Segons el director d'Incatis ?-l'empresa que organitza l'esdeveniment-, Josep Maria Matamala, "aquest any el repte el tenim amb les ostres, igual que vam fer en altres edicions amb els insectes, l'estruç o la serp; volem que la gent les provi i les descobreixi".

Els mol·luscos -de Peixos Puignau- se serviran crus i a la brasa, tècnica aquesta última feta en uns forns especials de l'empresa Mibrasa, i es podran maridar amb vi o cava.

L'altra novetat principal serà la substitució dels plats de cartró per plats de porcellana i les copes de plàstic per unes de vidre. Amb aquest canvi arriscat -es calcula que passaran pel Firatast entre 15 i 20.000 visitants- els organitzadors preveuen fer un salt qualitatiu i potenciar el gust dels tastets.

El Firatast ocuparà tot el recinte del Palau Firal i una part de l'exterior, on s'hi instal·larà una gran àrea de brasa per degustar carn de vedella, botifarres o les esmentades ostres.

L'oferta gastronòmica seguirà essent variada: la inovació i la cuina d'altres llocs del món compartiran taulell amb els plats més tradicionals de la cuina gironina, de la mà de col·lectius com les cuineres de Vilablareix, Sils i Salt. Entre les propostes també hi haurà tastets sense gluten i propostes de cuina crudivegana.

Jocs i inflables per als petits

Matamala va recordar també que amb el preu de l'entrada, de 15 euros, els visitants rebran deu tiquets els quals "equivalen més o menys a un àpat". La fira també comptarà amb serveis complementaris com un gran espai de ludoteca equipat amb jocs, laberints i inflables perquè els més petits puguin divertir-se.