Dins el procés de renovació dels òrgans directius de la Creu Roja Joventut (CRJ), Núria Prat ha estat elegida nova directora provincial de l'entitat. L'escollida com a nova directora provincial de CRJ a Girona té 20 anys i està vinculada a l'associació des del 2012, exercint de voluntària i participant en diversos projectes com mediació social, campanya de joguines, vida associativa, SOM.nit i reforç escolar i centre mediació social.

L'actual nova directora estarà acompanyada en el nou consell provincial de joventut per Charaf Fares com a vicedirector, Natalia Hereu com a secretària, Mª Angels Castilla i Marc Justicia com a vocals.

El nou equip, del qual també en formen part els directors locals de Creu Roja Joventut a Blanes, Palafrugell, Figueres i Camprodon, liderarà l'associació en els propers quatre anys, amb l'objectiu de cohesionar la província, impulsar les locals que estan començant i fomentar la participació del voluntariat. Aquests objectius es desglossen en d'altres més específics i en un pla de treball (entre ells millorar les formacions, fer una trobada provincial anual, fer créixer el numero de voluntaris/es...) .

Entre les línies estratègiques per al pròxim període, es troben la participació infantil i juvenil, la intervenció i inclusió social amb la infància i joventut en situació de risc, com els projectes d'èxit escolar o amb infància hospitalitzada, la prevenció i sensibilització en matèria d'igualtat, la promoció d'hàbits saludables i l'ús de les TICs per augmentar l'impacte de les accions, seran els principals reptes de la secció juvenil per als propers anys.

Creu Roja Joventut és una associació de joves compromesos socialment que fomenta la participació integral de la joventut a les accions de Creu Roja. CRJ és oberta a la participació de tots els membres de Creu Roja menors de 30 anys, independentment de l´activitat que desenvolupin dins l´entitat i impulsa la vida associativa i el treball en equip en totes les fases de l´activitat.

Com a associació, la principal característica de Creu Roja Joventut és la participació, que es porta a terme mitjançant una estructura democràtica amb diversos òrgans de govern en els quals els voluntaris i les voluntàries poden aportar idees i decidir quina és la institució que volen. També disposen d'òrgans específics per coordinar-se amb Creu Roja.

CRJ a Catalunya compta amb 27 consells locals, 4 provincials i 1 autonòmic, a més d'un grup de referents de projecte. Aquest mes de setembre ha finalitzat el procés electoral a través del qual s'han renovat els òrgans de govern de Creu Roja Joventut pel període 2015-2019.