L'Ajuntament de Girona ha iniciat converses amb diferents municipis del àrea urbana per tal de fer possible la construcció d'una nova gossera. Tant les instal·lacions que hi ha actualment al polígon Mas Xirgu de Girona ni la gossera de la Protectora d'Animals i Plantes de Figueres tenen queixes pel seu mal estat. El regidor de la CUP Toni Granados, va preguntar en el darrer plenari sobre la gossera de Girona indicant que hi havia «inquietud» perquè les instal·lacions «no estan en les condicions òptimes». Els gossos i gats rescatats de la via pública de Girona primer passen uns dies a Mas Xirgu, que té un horari limitat, i posteriorment són traslladats a Figueres.

El regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, va explicar que ha contactat amb els Ajuntaments de «la primera anella» de l'àrea urbana per parlar sobre la posibilitat d'ubicar una gossera per tots els municipis. En concret va citar Vilablareix, Salt i Sarrià de Ter. També va afirmar que ha tingut converses amb el Consell Comarcal del Gironès.

Des de fa temps, diferents veus s'han queixat de les instal·lacions de la gossera de Girona. Fa poc el Club Agility va proposar unir en un sol equipament el Club i la gossera municipal. Actualment, l'entitat és a la Devesa. El president de del Club, Josep Duran, està convençut que unir els equipaments «permetria crear una gossera més amable que propiciaria un augment del voluntariat i del nombre d'adopcions».

Pel que fa a Figueres, hi ha constants queixes per l'excés de soroll que generen els animals i per l'estat de les instal·lacions. Fins i tot se li va obrir un expedient sancionador. Ara l'Ajuntament de Figueres i el Consell comarcal projecten fer una nova gossera per resoldre la problemàtica. Carles Ribas va admetre que el tema de la gossera «és conflictiu».