El Consell Regulador de la Denominació d´Origen Empordà i Temporada Alta han signat un acord de col·laboració per promoure i donar visibilitat als vins empordanesos durant la celebració del festival de tardor de Catalunya. El president de la DO Empordà, Xavier Albertí, i el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, han formalitzat aquest matí el conveni de col·laboració entre vinyes empordaneses.

Segons l´acord signat, els vins empordanesos protagonitzaran els brindis posteriors a set de les estrenes que programa el festival: 73 raons per deixar-te, de Guillem Clua i Jordi Cornudella dirigit per Elisenda Roca, Ubu i la comissió de la veritat, dirigit per William Kentridge, Mesura per mesura dirigida per Declan Donnellan, El matrimoni de Maria Braun, dirigida per Thomas Ostermaier, Last tango in Berlin, amb Ute Lemper, Patetisme il·lustrat, de Carlos Santos i The valley of Astonishment, de Peter Brook.

El conveni de col·laboració estableix també que el Consell Regulador de la DO Empordà s´incorpora al Club de Mecenatge de Temporada Alta, reafirmant el compromís dels cellers empordanesos amb la dinamització cultural del país. L'acord permet sumar esforços i sinergies entre dos actors emergents que impulsen la cultura a les comarques gironines a través de les seves respectives disciplines: les arts escèniques i el vi. Precisament, el club de mecenatge del festival és un pilar de Temporada Alta que permet enfortir els vincles de les empreses amb el territori gràcies a un esdeveniment de primer nivell que dinamitza l´economia i enforteix el teixit cultural del país.