Girona ja comença a formar part del mapa dels Set Regnes de Joc de trons. Ja forma part del selecte grup de ciutats escollides d'àmbit mundial per gravar-hi escenes de la sèrie més popular del món. Les càmeres, els focus, els treballadors de la sèrie, HBO, i els extres ja volten pels racons i carrers estrets del Barri Vell on ahir va ser el primer dia de rodatge de la sisena temporada.

La primera jornada va generar molta expectació ja que els figurants anaven d'un costat a l'altre sovint entre els vianants i ja anaven maquillats i vestits amb tot luxe de detalls. Per exemple, als descansos anaven fins a la casa Pastors (antiga Audiència). Un dels grans interessos del dia era intentar localitzar algun dels personatges més famosos de la saga, una tasca difícil ja que els treballadors de la productora anaven tancant tots els possibles punts de visió no només amb tanques i lones fosques, sinó també amb furgonetes.

Els extres arribaven en autobusos del Palau Firal. També es va poder veure algunes de les actrius i actors que apareixen en primers plans i que van arribar en furgonetes. I els creadors de la sèrie, David Benioff i D. B. Weiss, que van arribar en cotxe a les escales de la Catedral.

La gran atracció però, va ser un cotxe de luxe amb els vidres foscos, que estava a la plaça dels Apòstols a mitja tarda. Al seu interior s'hi va poder veure Maise Williams (Arya Stark) parlant per telèfon mòbil. Molta gent la va aconseguir intuir, primer amagada darrere d'uns paraigües. A aquelles hores, la zona era plena de curiosos que precisament esperaven veure quelcom important.

Turistes i curiosos

Al matí hi havia hagut menys sort. És el cas de la Mari que, aprofitant que tenia el dia lliure, ha vingut des de Gavà per intentar veure alguna cosa. «Ens han dit que l'Arya Stark és aquí a prop però de moment no hem vist res», va explicar a l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

D'altres turistes van topar amb el rodatge per sorpresa. És el cas de la Melanie Ait, que és francesa, i que aquests dies està fent turisme a Girona. Ella és fan de la sèrie però no tenia ni idea que s'estava rodant a Girona i en descobrir-ho ha quedat astorada. «Estic encantada, sóc una gran seguidora», va afirmar també a l'ACN.

El mateix els va passar a tres turistes americans, de Nova York, que han vingut amb una guia des de Barcelona per passar el dia. «Estic tan emocionada de poder formar part d'aquesta experiència, sóc una gran fan de la sèrie», va exclamar la Harriet. Ells viatgen amb la Cristina Belenguer, que els fa de guia, i que ahir reconeixia que el rodatge no els impedeix veure els llocs més destacats de la ciutat, que encara són accessibles.

També s'ho van trobar per sopresa el matrimoni malagueny format per l'Ángeles i en Miguel. «No teníem ni idea però ara tenim un motiu més per resseguir el call jueu i descobrir perquè la productora s'ha fixat en Girona», va manifestar en Miguel.

També hi havia qui deia que havia aconseguit veure Jaime Lannister, de la saga dels Lannister, un dels personatges també més esperats pels seguidors. O Lancer?Lannister. Fins i tot, Loras Tyrell. Tot era marxar amb l'il·lusió d'haver vist un famós, ho fos realment o no. Els figurants, sí que va ser més fàcil.