Una representació dels síndics locals de les comarques gironines „4 dels 9 que hi ha nomenats„ han visitat aquest matí la Diputació de Girona per presentar-se i debatre sobre la seva tasca amb el nou president, Pere Vila. El síndic de Girona, Ramon Llorente; el de Salt, Miquel Casellas; el de Lloret de Mar, Joaquim Teixidor, i el de Sant Feliu de Guíxols, José Luís Mayo, han exposat al president de la institució les tasques que desenvolupen tant en l'àmbit local com en el marc del Fòrum SD (l'Associació de Síndics i Defensors Locals de Catalunya).

Ambdues parts han valorat la trobada com a "molt positiva", i el síndic de Girona i president del Fòrum SD, Ramon Llorente, ha explicat que li han transmès a Pere Vila la necessitat d'animar tots aquells ajuntaments que encara no disposen de la figura del defensor del ciutadà a "posar-hi els mitjans per implementar-la".

El president de la Diputació també s'ha compromès amb els síndics gironins a continuar col·laborant activament amb el Fòrum i ha considerat la figura del defensor del ciutadà com una eina clau per a la democràcia i la bona relació entre la ciutadania i l'Administració.

A la trobada no hi han pogut assistir els síndics de Figueres, Palamós, l'Escala, Cruïlles ni Sant Jordi Desvalls.

Adjuntem fotografia de la reunió entre el president de la Diputació, Pere Vila, i els síndics locals gironins.