Durant tota aquesta setmana, des d´aquest dilluns fins diumenge, la Guàrdia Urbana i el Servei Català de Trànsit duen a terme una campanya conjunta de controls de velocitat a les vies més concorregudes de la ciutat.

Els controls van començar aquest dilluns a l´avinguda Salvador Dalí, a l'entrada nord de la ciutat, i continuaran fins diumenge en espais tan transitats com les avingudes Montserrat Vayreda i Vilallonga, els carrers Montgó i Ausiàs March i la Ronda Sud. Els controls es fan amb el radar homologat de la policia figuerenca i tenen com a objectiu "conscienciar els conductors que han de respectar el codi de circulació i transitar amb velocitats adequades dins de les vies urbanes", segons l´inspector de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera.

La Guàrdia Urbana recorda, en una nota, que "cal extremar la precaució al volant encara que siguin trajectes curts o en vies urbanes. Així mateix, es vol conscienciar la ciutadania sobre els perills de l´accés de velocitat dins la ciutat".

L´Ajuntament figuerenc remarca "el caràcter preventiu de millora de la seguretat vial, i no pas recaptatori, d´aquests controls". Per aquest motiu ha decidit informar de les dates i les vies de la ciutat en què se situaran els radars.