Un infant de quatre anys va resultar ferit ahir pels volts de dos quart d'onze del matí, quan jugava amb els seus companys d'un casal d'estiu a la piscina pública de la Devesa de Girona a aguantar la respiració sota l'aigua. El menor d'edat, veí de Girona, va haver de ser reanimat després que quedés inconscient sota l'aigua.

Segons va explicar el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, el nen estava competint amb altres companys del casal per veure qui aguantava més temps la respiració sota l'aigua. En observar que el petit no sortia en un temps prudencial, els socorristes el van treure de l'aigua i una metgessa que es trobava a les instal·lacions municipals va començar les tasques de reanimació, que van permetre estabilitzar-lo.

Només un ensurt

L'infant, fora de perill, va ser evacuat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on va ser hospitalitzat en observació i evolucionava, ahir, favorablement. Segons va especificar el regidor de Seguretat, la ràpida reacció de la metgessa, dels socorristes de la piscina pública i dels serveis d'emergències que es van traslladar fins al lloc dels fets, va permetre que l'infant es recuperés ràpidament i tot quedés només en un ensurt.

D'altra banda, des del consistori municipal es va assegurar ahir que s'investigaran les causes i tots els detalls relacionats amb l'incident. Fins a la piscina de la Devesa s'hi van desplaçar diversos efectius dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Municipal de Girona i del SEM.