El grup municipal d'ERC-MES per Girona va demanar ahir, a través d'un comunicat de premsa, que es millorin les zones d'esbarjo per a gossos que existeixen actualment a la ciutat de Girona i que se'n facin de noves. Segons la portaveu del grup republicà, Maria Mercè Roca, tot que la ciutat compta amb un alt nombre de pipi-cans, "encara en calen més" i els existents "no poden ser una miniatura, ja que els gossos necessiten córrer i tenir espai".

Per aquest motiu, des del grup de coalició, realitzen diverses propostes per aconseguir aquesta millora com: l'abastiment d'aigua, la disponibilitat de papereres per llençar les bosses d'excrements i, el bon enllumenat sobretot a l'hivern".

Millorar els espais existents

D'altra banda, en el document, ERC-MES també va voler assenyalar alguns problemes en espais ja existents com el de la Devesa, sobre el qual critiquen que és molt petit i que té una tanca de ferro molt alta que "no té gaire utilitat". "Aquest fet que fa que l'espai no sigui agradable ja que genera sensació de tancament. L'exemple a seguir en aquest aspecte seria la zona d'esbarjo del parc del Migdia la qual compta amb una tanca de fusta a mitja alçada i molt integrada a l'entorn. A més, és un espai sense aigua ni llum" explica en el text Maria Mercè Roca.

A més, el text inclou també una petició perquè es destinin més recursos a la zona Agility, de concessió municipal. Segons Roca si aquest espai de la Devesa comptés amb més recursos "podria ser un espai de referència aen l'àmbit nacional".