La diputada del PPC per Girona, Concepció Veray, ha assegurat que el descens del 22% en la inversió prevista per al 2016 en obres a la carretera Nacional II no implica cap endarreriment de terminis previstos ni que cap dels projectes quedi aturat. "Una cosa és que es licitin, s'adjudiquin i comencin les obres i l'altra cosa és com es paga", ha exposat Veray que assegura que la previsió és que es paguin a partir del 2017. Segons ha anunciat la diputada, al tram nord, les obres de les interseccions i accessos a Garrigàs i Pontós començaran al setembre i les el tram Medinyà-Orriols abans d'acabar l'any. Al tram sud, ha recordat que les màquines ja treballen per desdoblar l'N-II en el tram Sils-Maçanet.

Veray ha reivindicat que l'executiu del PP ha estat l'únic que s'ha compromès de veritat amb el 'Pla N-II', davant altres partits que han ajudat a que les obres s'anessin ajornant indefinidament. Segons la diputada, la caiguda del 22% en el pressupost previst per a l'any 2016 no es tradueix en un abandonament del projecte. "Estem treballant sense parar per anar enllestint projectes, licitant-los i començant obres", ha afirmat.

La diputada exposa que des de fa dos anys la previsió d'inversió forta és a partir de l'any 2017 perquè serà quan es comencin a atacar el gruix d'obres. "Sempre ho hem expressat així, no enganyem ningú", ha afirmat.

Veray ha exposat que les màquines ja treballen al tram Sils-Maçanet des de fa set mesos. Està previst que les obres acabin el 2019. Abans que acabi l'any, afegeix, començaran els treballs del tram entre Medinyà i Orriols. I al setembre, just després de l'estiu, començaran les obres de les interseccions i enllaços amb l'N-II a Pontós i Garrigàs.

El PP assegura que el global de la inversió prevista pels pressupostos del 2016 a les comarques gironines és de 70,3 MEUR, perquè hi ha una partida amagada en un altre capítol dels pressupostos d'11,8 MEUR per a manteniment de la xarxa de tren convencional. Segons aquests càlculs, el pressupost pujaria un 24% en relació al del 2015.

La diputada també ha ressaltat que posen sobre el mapa d'inversions obres totalment abandonades fins ara, com la de l'arxiu de Girona o la rotonda de Vilafant.