Els passatgers afectats per la interrupció del servei del TAV per la inundació de l'estació a Girona han viscut aquest matí amb indignació i amb molt de descontentament per les molèsties que els ha provocat la incidència. Un dels usuaris, Rubén, que venia de Madrid i que havia d'arribar fins a Figueres amb el tren d'alta velocitat es queixava que, a banda d'haver d'agafar un tren regional i arribar una hora tard, li han dit que no li retornaran els diners perquè la interrupció del servei es deu a una "inclemència" del temps. Un altre passatger internacional titllava d'"inadmissible" el que havia passat. Ja havia patit la interrupció del servei el passat setembre per la inundació de les vies.

Amb indignació i molt de descontentament. Així han viscut aquest matí els passatgers la interrupció del servei del TAV a l'estació de trens de Girona per culpa de les fortes pluges d'ahir al vespre que van inundar de nou les vies subterrànies del tren.

Els passatgers han lamentat, a més, que Renfe no té intenció de retornar-los els diners tot al·legant que la interrupció del servei es deu a una inclemència meteorològica. Aquest fet ha indignat els usuaris. És el cas d'en Rubén procedent de Madrid. Havia d'arribar fins a Figueres amb el tren d'alta velocitat i es queixava que, a banda d'haver d'agafar un tren regional i arribar una hora tard, li han dit que no podrà recuperar els diners pagats pel bitllet. "Estic molt descontent perquè se suposa que estàs pagant una qualitat que és superior als bitllets de mitja distància". Afegeix que no està disposat a quedar-se sense una indemnització i que "lluitarà" per aconseguir-ho.

Segons informa Renfe, en aquests moments la causa atribuïda a la interrupció del servei és el de les fortes pluges. Ara bé, si Adif afirmés que hi ha hagut un problema amb la infraestructura després els passatgers podrien reclamar una compensació econòmica.

Un altra passatger Josep Maria López ha titllat de "patètic" que en menys de dos mesos l'estació s'hagi tornat a inundar per les fortes pluges. En el seu cas, l'afectació no ha estat tan greu perquè ha estat previsor i s'ha informat prèviament. López havia d'anar fins a Madrid des de Roses però, veient ahir al vespre que el servei ja havia quedat interromput, ha trucat aquest matí a Renfe i li han informat què havia de fer. Ha agafat el tren regional des de Figueres fins a Girona on s'ha organitzat un tren que va directe a Madrid. "Perdo una hora i mitja de temps", afegeix. Aquest usuari no pensa reclamar perquè diu que per són pocs diners de diferència i que no val la pena fer a reclamació.

"Em sembla inadmissible" es queixava un usuari francès

Els passatgers estrangers han viscut amb estupefacció la incidència. Un d'ells, d'origen francès, estava molt indignat perquè aquest matí ha sortit de Madrid amb el tren d'alta velocitat amb la intenció d'arribar a Figueres per després viatjar fins a Lyó. Per sorpresa seva, però, ha hagut d'aturar-se a Girona per culpa de la interrupció del servei. Un bus el durà fins a Perpinyà per un cop allà poder agafar un tren fins al seu destí final.

Es queixava que era la segona vegada que li passava, perquè ja havia estat un dels afectats la primera vegada que es va inundar l'estació de Girona. També lamentava que després de pagar un bitllet de 180 euros hagi hagut de patir aquest perjudici. "És del tot inadmissible", assenyalava tot afegint que confia que algú assumirà responsabilitats perquè això no torni a passar.

Des d'aquest matí, la circulació de trens d'alta velocitat entre Girona i Figueres continua interrompuda. Els viatgers internacionals van en autocar el trajecte Barcelona-Perpinyà mentre que els que han d'anar fins a Figuers ho fan amb trens Regionals. El servei del TAV va quedar interromput aquest diumenge a la nit després de la inundació de l'estació de Girona a causa dels forts aiguats. L'aigua va entrar a la via cap a les nou del vespre pel desbordament de la riera de Pabordia.