El Centre Comercial Espai Gironès de Salt ha iniciat una campanya solidària entorn de la pintura coincidint amb l'època de Nadal que ha de servir per recollir diners per Càritas i menjar per al Banc d'Aliments. El lema és "Aquest Nadal tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa" i s'allargarà fins al 5 de gener. Per aconseguir acumular diners i menjar s'han previst ?diferents accions, segons va explicar ahir el gerent del centre, Pau Jordà.

Es comptarà amb la participació de cinc artistes que cada dissabte pintaran quadres a l'Espai Gironès i els oferiran per fer una subhasta benèfica en favor de Càritas. Es tracta de Josep Moscardó, José Luis Pascual, Perico Pastor, Fernado Adam, i Pep Montserrat. La campanya té el suport de la dibuixant Pilarín Bayès, que en un vídeo demana la participació de tothom tot apuntant que "un altre dia potser necessitarem ajut nosaltres". Es pot participar a la subhasta entrant al web www.espaigirones.com o al Facebook d'Espai Gironès, on s'indiquen els passos que s'han de seguir. La subhasta, que tindrà uns preus de sortida d'entre 600 i 2.500 euros depenent de l'obra, es tancarà el 16 de gener. Ahir Pascual va explicar que no sol col·laborar en campanyes benèfiques perquè no se'n refia però que aquesta li mereixia la més absoluta confiança. Adam va animar la gent a lluitar per aconseguir un quadre.

També es pot aconseguir un pinzell solidari portant un quilo d'aliments al punt d'informació i amb fer una pinzellada en un mur solidari o participar al taller de pintura que es farà cada dissabte a la tarda. També es poden fer selfies en un mur i etiquetar-les com a #TuhipintesEspai a Twitter, Facebook o Instagram. Per cada 5.000 selfies, el centre donarà 1.000 euros a Càritas.

L'Espai Gironès també col·labora durant l'època nadalenca en la recollida de menjar per donar al Banc dels Aliments. A totes les ?activitats infantils organitzades a les instal·lacions hi haurà un punt on es podrà deixar els aliments. Del 6 al 24 de desembre es tornarà a ?portar al centre un Tió de grans ?dimensions, on la mainada podrà endur-se els seus obsequis i ?també es recollirà menjar per al Banc dels Aliments. Del 27 de desembre al 5 de gener tornarà el Rei Melcior, que recollirà les cartes de totes les nenes i els nens que s'apropin pel centre comercial. De la mateixa manera que l'any passat, els nens i nenes que ho vulguin li podran portar aliments. Del 6 al 24 de desembre, la mainada podrà ?confeccionar postals de Nadal per mitjà de diferents tècniques de pintura i se les podran endur a casa.

En nom de Càritas, Ramon Barnera va recordar que malgrat que els governs parlen de recuperació, les persones amb més dificultats econòmiques no noten aquests anomenats "brots verds". Frederic Gómez Pardo, del Banc d'Aliments, va explicar que amb el Gran Recapte d'aquest cap de setmana esperen arribar a les 500 tones, una part de les quals, gràcies a la campanya de l'Espai Gironès.