01 de desembre de 2014
01.12.2014

Els comerciants del carrer Nou, St. Francesc i un tram de Sta. Clara s'uneixen

La denominada "Girona Zona U" vol lluitar contra les franquícies de l'Eixample i arrenca dissabte amb una tómbola amb més de 3.000 premis

01.12.2014 | 06:30
Coralí Cunyat, Xavier Nicolazzi i Sílvia Aliu, durant la presentació.

Girona disposa d'una nova associació de comerciants, que uneix els establiments del carrer Nou, l'avinguda Sant Francesc i el tram del carrer Santa Clara entre els dos vials. S'ha batejat com "zona U" per la forma dels carrers. Malgrat constituir-se fa una setmana ja té 35 associats, dels prop de 80 que hi ha al sector. El president és Xavier Nicolazzi, que ahir va explicar que l'objectiu és "revitalitzar la zona i fer-li recuperar el protagonisme comercial que tenia anys enrere, quan era el principal atractiu comercial de la ciutat". Ara el pol d'atracció s'ha desplaçat a l'Eixample on han obert moltes franquícies. Nicolazzi va assenyalar que no volen fer la competència l'altra gran associació, el Centre, i que qui vulgui pot estar adherit a les dues entitats. La primera gran activitat serà aquest dissabte on es farà una gran tómbola. Els clients que comprin als establiments associats podran optar a un dels més de 3.000 premis que hi haurà per repartir. Hi haurà nits d'hotel, consumicions, ulleres, fuets, caramels descomptes i vals de compra de 500, 400 i 300 euros. Aquests darrers es gastaran el 20 de desembre, quan acompanyats de majordoms, els associats lluiran catifes vermelles.

Dificultats a Pericot o Fontajau

La regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, es va alegrar de la creació de l'entitat. Va explicar que és bo per l'Ajuntament tenir ?inerlocutors arreu del territori per fer accions comunes. Va explicar que en altres parts de la ciutat de vegades tenen dificultats per poder fer accions per dinamitzar la zona, com ara a lazona de Pericot i Montilivi o a Fontajau. O al Pont Major on, segons Cunyat, han rebutjat un pla de dinamització conjunt amb Pedret. Molts cops, s'ha de recórrer a les associacions de veïns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema