"No és casual que Pia Bosch es doni de baixa del PSC dos dies després que se li retiri la dedicació exclusiva a la Diputació de Girona", va assegurar ahir la nova portaveu socialista a l'Ajuntament de la ciutat, Sílvia Paneque. Un dia després que l'alcaldable del PSC per Girona es convertís en l'única integrant i representant del grup municipal del partit, Paneque va manifestar la seva opinió sobre la decisió dels cinc regidors -a part de Bosch, Xavier Amores, Amèlia Barbero, Àngel Quintana (simpatitzant) i Quim Bonaventura- de deixar la formació. D'entrada, Paneque va atribuir la baixa de Bosch al fet que l'executiva gironina del PSC decidís el dimarts d'aquesta setmana treure-li a Bosch la dedicació exclusiva que tenia a la Diputació i per la qual percebia 42.000 euros anuals. Ara Bosch ha quedat com a diputada "rasa" i podrà cobrar un màxim de 24.000 euros anuals per assistències.

Així mateix, Paneque va afirmar que hi ha un "canvi de formes" entre la seva acció política i la dels regidors sortints. "L'elecció dels candidats del partit fins ara sempre havia estat bastant a dit", va destacar Paneque, que va recordar que ella ha estat designada alcaldable després de convocar unes primàries. Paneque també va defensar que la política "d'acumulació de càrrecs i sous no s'hauria de donar". "Això serà diferent amb el nou grup municipal del PSC i s'està començant a veure", va afegir Paneque, que va insistir en el fet que cada polític només tingui un sou. "Jo només cobro com a regidora. No tinc cap remuneració per fer de primera secretària a Girona", va afirmar.

Pel que fa a la nova representació del PSC al ple de l'Ajuntament de la ciutat, amb una única regidora, Paneque va manifestar: "El PSC no és un regidor". "No entraré a discutir quants vots suposa cadascú", va subratllar Paneque, que va considerar que "els regidors sortints visualitzen una representació que no s'adequa a la realitat". També va aclarir que el partit no ha reclamat l'acta de regidor als cinc edils que han deixat el PSC i va explicar que la nova composició del grup socialista es farà efectiva al ple de desembre.

"Ja s'ha entrat un document al registre de l'Ajuntament per notificar a l'alcalde que cinc persones deixen de ser representants de les sigles PSC-PM", va reiterar Paneque. Considerant que l'acta de regidor "és personal", l'alcaldable del PSC va destacar que la seva utilització recau en "l'ètica i coherència" de cadascú. Tot i això, Paneque va detallar que el partit mantindrà la seva representació a les empreses municipals i als organismes autònoms que són dependents de l'Ajuntament de Girona, "tal com es va acordar en l'aprovació del cartipàs". Així mateix, la formació es quedarà amb dos assessors.

Pel que fa a la possibilitat que a les eleccions municipals del maig de l'any vinent els regidors sortints del PSC puguin presentar-se sota unes altres sigles, Paneque va considerar que esdevindrien "un adversari més". "És trist", va subratllar la candidata socialista, que va afegir que "si el seu partit ha de ser d'esquerres i sobiranista, aquest espai ja està ocupat". Paneque va explicar que el PSC continuarà "defensant el catalanisme" i que serà present als barris per tal d'escoltar "el màxim de veus possibles". "La preocupació que tinc és que la família socialista trobi més d'una opció política que pugui representar el PSC", va concloure.