30 de novembre de 2014
30.11.2014

La Fundació SER.GI recapta fons per al projecte de masoveria urbana

Hi ha 120 guardioles als comerços que han de servir per finançar accions per a persones en risc d'exclusió

30.11.2014 | 06:30
Josep Maria Nogué, Bru Pellissa i Joan Gironell amb les guardioles.

La Fundació SER.GI ha iniciat una campanya de recollida de fons amb la col·laboració de l'Associació Girona Centre Eix Comercial, l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó, l'Associació d'Empresaris Majoristes de Fruita i Verdura de Mercagirona i altres comerços i empreses a títol individual. Fins a un total de cent vint guardioles en forma de caseta s'estan repartint entre els diferents comerços amb l'objectiu que tothom qui vulgui pugui fer la seva aportació per finançar el projecte de masoveria urbana que impulsa la Fundació SER.GI. La campanya es portarà a terme durant la campanya comercial de nadal i durarà fins el 5 de gener. En el cas de Mercagirona, es podrà participar a la campanya a través de l'activitat Entruita't que es farà el 13 de desembre a la Rambla de Girona.
Les guardioles es troben als mostradors dels comerços acompanyats de fulletons informatius per tal de donar a conèixer el projecte i la destinació de les aportacions. A més a més, aquells establiments que ho vulguin també poden ser mecenes del projecte fent una aportació directa. Els establiments i empreses adherides lluiran un adhesiu a l'aparador amb la indicació "Aquí facilitem el dret a l'habitatge".
La Fundació SER.GI porta a terme el projecte de Masoveria Urbana, adreçat a aquelles persones o famílies en risc d'exclusió, que han perdut el seu habitatge a causa d'un desnonament o perquè no poden arribar a pagar un lloguer a preus de mercat.
En el seu paper de mediadora, la Fundació SER.GI ha aconseguit per part d'alguns propietaris l'abaratiment del cost del lloguer a canvi de millores en l'habitatge. Es tracta que els inquilins, amb la supervisió de la Fundació, s'ocupin de fer uns arranjaments acordats, com la millora del paviment, pintura, instal·lacions elèctriques, tancaments i enrajolats, entre d'altres, per poder disposar d'un preu de lloguer més econòmic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema