L'Ajuntament de Girona oferirà més de 200 activitats durant aquest Nadal, una xifra que s'ha pogut incrementar respecte d'anys anteriors gràcies a la taxa turística, que ha aportat més de 70.000 euros "extres". Entre les principals novetats hi haurà la primera edició del Girona Street Food Market al carrer Migdia, que es farà el 20 de desembre. La campanya rebrà avui el tret de sortida amb l'encesa de llums de Nadal de la plaça Catalunya a les sis de la tarda.

El Girona Street Food Market serà una trobada amb caravanes de menjar, que inclourà des de frankfurts i hamburgueses fins a "crêpes" i menjar tailandès. Els vehicles s'instal·laran al carrer Migdia el dissabte, 20 de desembre de deu del matí a deu de la nit, i l'esdeveniment comptarà també amb la música de Slim Quartet, l'animació infantil dels Trambòtics i l'actuació d'un discjòquei a partir de les vuit del vespe. Segons va explicar la regidora de Comerç i Turisme, Coralí Cunyat, l'objectiu és "potenciar una de les zones comercials més potents de la ciutat".

D'altra banda, també es consolida i potencia el concert de Cap d'Any, que tindrà lloc a la plaça de la Catedral i anirà a càrrec de Los Tremendos. La música, de fet, serà un dels eixos vertebradors de la programació nadalenca de Girona. Avui, per exemple, està prevista l'encesa de llums de Nadal (sempre que no plogui) amb una cercavila de la Girona Marxing Band que començarà a les cinc de la tarda. A les sis està previst que es faci la tradicional encesa de llums a la plaça Catalunya, mentre que a dos quarts de vuit del vespre hi haurà concert i xocolatada a la plaça Independència. A més, també es faran diverses actuacions musicals als barris i el dissabte, 6 de desembre hi haurà un concert a la plaça de la Independència amb Les Anxovetes.

A banda de les activitats organitzades directament per l'Ajuntament, el consistori també col·labora econòmicament amb diverses associacions de comerciants per tal de dinamitzar els diferents barris de la ciutat. En total, la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Marta Madrenas, assenyala que en total s'incrementaran un 30% el nombre d'activitats que es faran per Nadal.

Aquest increment s'ha pogut fer gràcies als ingressos derivats de la taxa turística, que paguen els visitants per la seva estada a la ciutat. Malgrat que aquests ingressos van a parar a la Generalitat, aproximadament un 30% retorna a l'Ajuntament, que els ha de reinvertir en promoció turística. Enguany, el consistori ha decidit invertir aquesta quantitat -que supera els 70.000 euros- en activitats de Nadal. Aquests diners corresponen als últims mesos de l'any passat i principis d'aquest, i no s'havien pogut incloure en el pressupost ordinari perquè no se sabia a quant ascendirien finalment.

Madrenas va assenyalar que totes les activitats previstes demostren que el govern "no s'atura" a l'hora de potenciar la cultura com a "eix vertebrador" de la ciutat. En aquest sentit, va afegir que s'ha volgut potenciar la cultura "en majúscules" i també la "cultura popular".