ICV i ERC de Girona han aplaudit la mesura de l'Ajuntament de multar amb 5.400 euros una cinquantena de pisos que entitats bancàries tenen buits a la ciutat.

La candidata d'ICV, Eugènia Pascual, recorda que la iniciativa es deriva d'una moció de la PAH aprovada al ple municipal, de manera que creu que toca fer "un reconeixement a tota la gent de les entitats i moviments socials, i molt especialment a la PAH". "Sense ells no hauríem arribat fins aquí, sense la pressió i mobilització popular serien impensables sancions a uns bancs que són els principals responsables de la situació d'emergència habitacional", indica.

Per la seva banda, la cap de llista d'ERC, Maria Mercè Roca, també celebra la decisió i considera que les multes "són una bona mesura que hauria d'ajudar a ampliar la borsa d'habitatge social de Girona". Tot i això, opina que la mesura arriba tard, "quan ja portem massa anys havent de veure, impotents, nombrosos desnonaments a la ciutat". Igual que Pascual, creu que l'Ajuntament "s'ha vist empès a prendre aquesta mesura" a causa d'una moció presentada al ple i de la pressió de la Taula de coordinació local pel dret a l'habitatge. A més, creuen que no s'ha aplicat "amb la contundència i celeritat necessàries".