La CUP de Girona ha valorat com un primer pas les sancions que l'Ajuntament de Girona ha imposat al Banco Popular pels habitatges que té en desús a la ciutat (5.400 euros per cadascun). Tot i així, la formació ha reclamat la necessitat urgent d'anar més enllà, ja que els els vuit pisos del Banco Popular representen una ínfima representació dels gairebé 400 pisos buits que l'Ajuntament ha detectat propietat de grans empreses o entitats bancàries.

En aquest sentit, la CUP ha demanat a l'equip de govern que es mantingui ferm davant la croada judicial que previsiblement emprendran els bancs en els propers mesos, i que mantingui el pols fins que es faci efectiu el pagament de les sancions o que els immobles es posin en circulació. La formació ha demanat un cop més que el consistori es negui a treballar amb entitats financeres que practiquin desnonaments o tinguin pisos fora d'ús a la ciutat.

"Hem de ser inflexibles"

D'altra banda la CUP ha felicitat la PAH per haver impulsat la moció que finalment ha fet possible que se sancionin entitats bancàries, així com a tots els col·lectius gironins implicats en la lluita pel dret a l'habitatge. Així, la regidora de la CUP Anna Pujolàs ha declarat que "hem de ser inflexibles amb les entitats bancàries per una qüestió de dignitat ciutadana; la gent ho reclama i és de justícia".

La formació rupturista també ha demanat que els fons recaptats fruit de les sancions es destinin íntegrament a la borsa d'habitatge de l'ajuntament i a la promoció del lloguer social, i que la ciutat es doti d'una vegada d'un Pla Local d'Habitatge que contribueixi a garantir l'accés al dret a l'habitatge al conjunt de la ciutadania gironina.

Finalment, la CUP ha reclamat també el suport de l'Ajuntament de Girona a la Iniciativa Legislativa Popular al Parlament per fer front a l'emergència habitacional i la pobresa energètica impulsada per la PAH i l'Aliança contra la Pobresa Energètica. La ILP proposa un paquet de mesures estructurals de mínims que des dels municipis cal defensar amb fermesa, i aquests dies s'iniciarà la recollida de signatures per tramitar-la.