L'associació de veïns de la Devesa-Güell de Girona es mostra satisfeta amb el nou projecte municipal d'ubicar un bar-restaurant formatiu per a joves en risc d'exclusió social a l'edifici de la Rosaleda, al bell mig de la Devesa, al considerar que "donarà vida" a la zona i també al local que l'associació té just al costat.

El president de l'associació, Josep Plazas "Lites", es mostra satisfet perquè l'establiment no serà una concessió privada, sinó que tindrà finalitats socials. Tot i que dubta que un restaurant pugui funcionar, ja que es troba massa allunyat del centre i tampoc hi caben gaires taules, sí que creu que un bar servirà per dinamitzar la zona, especialment durant l'estiu. Plazas confia que el bar pugui estar obert fins a les deu o les onze de la nit, però creu que, al estar gestionat per una entitat social, serà "molt diferent" dels pubs que hi ha al carrer Figuerola.

L'Ajuntament de Girona adequarà el local de la Rosaleda per a ubicar-hi aquest nou bar-restaurant formatiu. En total, el consistori invertirà 152.000 euros per a fer les obres i després en cedirà la gestió a un local del tercer sector sense ànim de lucre. L'objectiu és que joves a l'atur, d'entre 16 i 30 anys, sense formació i que es trobin en risc d'exclusió, puguin aprendre oficis relacionats amb el món de l'hostaleria.

L'Ajuntament ja ha aprovat el projecte de reforma del local, que ara es troba en exposició pública. La regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Marta Madrenas (CiU), calcula que els treballs podran començar a licitar-se cap a la segona quinzena de desembre. Un cop adjudicades, les obres s'allargaran cinc o sis mesos.

Madrenas també ha deixat molt clar que el perfil que buscaran serà de gent que estigui realment en risc d'exclusió social, de manera que no va dirigit a estudiants de l'escola d'Hostaleria sinó a gent que no té cap formació i que, per tant, puguin patir problemes socials seriosos.