"El que hagin de fer, que ho facin ràpid. Fa temps que estan jugant amb els tempos, i el que no pot fer és aprofitar-se del PSC per construir el seu projecte personal". Així de contundent es va mostrar ahir el primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, amb la portaveu del grup municipal de Girona, Pia Bosch, que malgrat haver-se adherit al nou partit format per Moviment Catalunya i NeCat no ha volgut aclarir en quin moment deixarà el PSC. Dilluns, l'executiva de la federació discutirà el cas, que podria acabar a la comissió de garanties del partit.

"Si Pia Bosch té clar que deixarà el PSC per construir un altre partit, ha de reflexionar sobre què farà a nivell municipal i de Diputació. Caldrà que en parlem i esperem que prengui una decisió el més aviat possible", va indicar Fernández. "Si vol construir un nou projecte, cal que ho faci des de fora del PSC i no des de dins", va afegir. El primer secretari del PSC gironí creu que la postura de Bosch està essent "molt individualista" i "egoista". Per això, l'executiva de la federació -que la pròpia Bosch va abandonar fa uns mesos- debatrà dilluns el seu cas i decidirà quines mesures cal prendre. Tot i això, Fernández confia que Bosch "reflexioni" abans i d'aquí a dilluns hagi clarificat la seva posició. "Si té clar que abandonarà el PSC però no diu quan, pensem que es vol aprofitar dels recursos del partit per muntar un projecte, precisament, contra el PSC", va assenyalar Fernánez.

"Tenir una quota individual"

El primer secretari recorda que la regidora Sílvia Paneque va ser escollida candidata socialista a través d'unes primàries a les quals Bosch no es va presentar. "Jo entenc que no es va presentar perquè ja feia temps que tenia clar que no volia ser la candidata socialista, i em sembla una contradicció que continuï representant el partit", va indicar Fernández. En aquest sentit, critica que Bosch i el seu equip juguin amb els tempos. "Si sabien que volien marxar del partit, què ha canviat des de fa sis mesos a l'actualitat?", es va preguntar el primer secretari, tot considerant que l'actitud de Bosch és "electoralista" i que es manté al PSC només per "tenir una quota individual". "Això és d'un egoisme impressionant", va subratllar.

Segons Fernández, el que haurien de fer tots els socialistes que feia temps que estaven al partit i que ara han decidit passar a Moviment Catalunya és marxar el més ràpid possible i agrair al PSC que els hagi permès exercir la política.

El primer secretari, a més a més, fa extensives les seves peticions a la resta de membres de Moviment Catalunya a les comarques gironines: "Només els demanem que, si ja tenen decidit que faran el pas, que el facin el més aviat possible", demana, tot afegint que és "deslleial" mantenir-se dins d'un partit mentre es construeix una alternativa. "Sembla que només pensin els seus interessos i la seva estratègia electoral", va sentenciar.