Va començar com una alternativa al càtering a domicili per a la gent gran amb dificultats econòmiques. Un sistema eficaç però fred on l'usuari acaba menjant sol. Per evitar aquesta situació, l'Ajuntament de Girona va obrir un menjador econòmic a l'edifici on antigament hi havia el mercat de Santa Eugènia. "No es tracta d'un menjador social. És com un club de gent gran. Volem que sigui com un restaurant", apunta el regidor de serveis Socials, Eduard Berloso.

De fet, molts dels usuaris són fixos i hi ha cambrers i cada dia hi ha un menú diferent (amb variants per als qui fan règim o per als qui tenen problemes per mastegar) i les estovalles i els tovallons no són de paper, si no de roba. El preu del dinar és econòmic: 3 euros. Els usuaris poden anar-hi a menjar i passar-hi la tarda jugant a cartes o petant la xerrada. A més, per 2 euros més, poden endur-se el sopar a casa. Aquest preu és, en realitat, la meitat del cost del que s'acaba pagant, ja que l'altra meitat l'assumeix l'Ajuntament.

El servei va a càrrec de la Fundació Ramon Noguera, que va guanyar el concurs públic per gestionar aquest restaurant. Hi ha una mitjana de 35 comensals al dia i Berloso apunta que el màxim és d'una quarentena d'usuaris.Per poder anar a aquest menjador només cal tenir més de 65 anys i estar empadronat a la ciutat. L'òptim és avisar amb antelació que s'hi anirà a menjar per fer el dinar amb temps. No obstant, sempre s'acaba donant dinar als espontanis, explicant-los que el millor és "reservar".

El regidor de Serveis Socials ha apuntant que, en un futur, s'obrirà un servei similar a l'edifici de la central elèctrica del Molí, al carrer Santa Clara del barri del Mercadal, on s'ha de construir un centre cívic.