Una veïna de Girona amb síndrome de Diògenes va provocar un incendi en el seu pis del barri de Sant Eugènia. Les flames, que fins i tot es van poder veure per la finestra, van començar pel menjador però el fum es va anar escampant i el foc va deixar el domicili inhabitable.

Sortosament, la jove no era al pis en el moment del succés i els veïns es van autodesallotjar en veure que hi havia foc en un primer pis i van optar per sortir al carrer. No es va haver de lamentar cap ferit i el foc va poder ser sufocat amb rapidesa pels Bombers, que s'hi van desplaçar amb sis dotacions. Tot i això, va haver-hi afectació de fum en habitatges contigus i, també, es va filtrar aigua fins a la clínica que hi ha a la planta baixa.

L'incendi es va declarar quan passaven pocs minuts de les set del matí, a l'alçada del número 105 del carrer Santa Eugènia de Girona. I en ser una hora amb molt de trànsit a la ciutat i per tal que poguessin treballar els efectius d'emergències, la Policia Municipal de Girona també va tallar el trànsit a la carretera Santa Eugènia entre carrer Bassegoda i plaça Garrotxa, a causa de l'incendi, durant gairebé una hora.

Al mateix temps, els agents també es van encarregar de localitzar la propietària del pis afectat perquè inicialment no se la trobava i es temia que fos dins de l'habitatge. Finalment, però, la van localitzar al telèfon i, llavors, es va desplaçar cap al seu pis.

A l'interior del domicili, els efectius d'emergències que van treballar per sufocar les flames van trobar-se amb una situació inusual en un habitatge, les flames van trobar-hi aliats: diversos materials que van servir de combustible. Dins el pis hi havia acumulades moltes deixalles com bosses de plàstic, llaunes buides, papers, menjar, entre d'altres. Els veïns quan es va declarar el foc ja van alertar els serveis d'emergències que la noia que vivia al pis estava acumulant moltes deixalles i que podria ser un cas de síndrome de Diògenes. Uns veïns que també van descriure la noia com a una persona molt introvertida.

Una síndrome que no havia estat denunciada a la Policia Municipal ni tampoc en tenien constància els serveis socials de l'Ajuntament. El regidor d'aquesta àrea a l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, va destacar que ahir van contactar amb la noia després que se li hagués cremat totalment el pis per si necessitava ajuda d'allotjament. Aquesta, però, compta amb família a la ciutat de Girona i, per ara, va dir el regidor, no necessitarà de l'ajut. El cas de la noia va sorprendre l'edil perquè segons va explicar, normalment la síndrome de Diògenes sol afectar a gent d'edat més avançada.