L'Ajuntament de Girona i el defensor de la ciutadania han demanat per carta a Endesa que aturi totes les accions legals contra veïns de la Font de la Pólvora per tenir la llum punxada. El consistori recorda que van pactar amb la companyia uns terminis i condicions perquè els 350 veïns que estaven connectats il·legalment poguessin donar-se d'alta del servei. A la carta, lamenten que persones que estan fent passos en aquesta direcció hagin rebut citacions judicials i demanen "generositat" a la companyia. Endesa retirarà les demandes als veïns que legalitzin la situació, però mantindrà les accions contra la resta. Fins ara, 69 de les 350 famílies han contractat legalment el servei.

L'Ajuntament i Endesa van signar un conveni on oferien condicions avantatjoses als veïns per tal que es connectessin legalment a la llum i, si demostraven que no tenien recursos, se'ls condonava el deute acumulat. Els veïns tenen fins el 23 de novembre per demanar hora als serveis socials i aportar la documentació necessària.

Fins la setmana passada, del total de famílies denunciades, 242 havien demanat hora per solucionar el conflicte amb la companyia. Segons l'Ajuntament, ja s'han tramitat una vuitantena d'expedients, dels quals 69 han estat positius i 11 negatius. N'hi ha 9 més que estan en fase d'estudi o tramitació i a 67 famílies se'ls ha requerit més documentació. De les famílies que havien demanat hora, n'hi ha 86 que no s'han presentat.

Carta a Endesa

El regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, ha explicat que s'estan trobant amb famílies que "fan l'esforç" de presentar la documentació amb voluntat de donar-se d'alta i que estan rebent citacions judicials perquè la companyia els ha denunciat penalment per tenir la llum punxada. Davant d'això, el regidor i el defensor de la ciutadania han escrit a la companyia demanat que "deixi en suspens" les accions legals contra els veïns del barri.

"Entenem que no és el moment adequat perquè tirin endavant les denúncies i els veïns vagin a judici, els demanem que les retirin i intentem trobar fórmules per arribar a acords per regularitzar la situació", diu el regidor.

Per la seva banda, fonts de la companyia han informat que retiraran les denúncies en els casos que s'acabi regularitzant el subministrament i no en tots, tal com demana l'Ajuntament.