Agafar idees per la decoració, mirar vestits i pensar on anar de viatge de noces. Això és el que esperaven trobar la Gemma i en Lluís, de Torroella de Montgrí, al saló Tot Nuvis, que ahir va inaugurar la seva 22a edició. El certamen, que tindrà les portes obertes fins demà, ofereix, a banda dels tradicionals vestits i restaurants, les noves tendències relacionades amb la moda, la perruqueria i l'ornamentació.

Malgrat que la xifra de casaments fa vuit anys que baixa en el conjunt de Catalunya, a les comarques gironines és l'únic lloc on puja. Per al president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, el fet que s'hagi arribat a la 22a edició de Tot Nuvis demostra que el certamen s'ha anat adaptant a les noves tendències i necessitats de les parelles, ja que per exemple ara ofereixen, entre altres, classes de protocol, arranjaments florals i música. Enguany, el saló compta amb més d'un centenar d'expositors.

Entre les parelles que es passejaven ahir pel certamen hi havia de tot: des dels que ja ho tenien tot decidit i només els faltaven quatre detalls fins als que anaven a buscar inspiració per a qüestions tan importants com ara el vestit. En el cas de la Gemma i en Lluís, van explicar que el més essencial -la data i el lloc- ja ho tenen, i que a Tot Nuvis hi anaven per buscar idees per a la decoració i el viatge. A més, volien descobrir quines opcions pot haver-hi pels vestits, tant d'ell com d'ella, i quines botigues poden visitar.

El mateix explicaven l'Agnès i en Claudi. "Venim a mirar detalls com ara la fotografia i la decoració. La resta ja ho tenim gairebé tot... excepte els vestits", va assenyalar l'Agnès. Segons va indicar, la parella ja portava "moltes idees", però com que buscaven coses molt concretes, preferien poder comparar diferents propostes i pressupostos abans de decidir-se.

L'Alba i en Miguel, de Vidreres, també van anar ahir a Tot Nuvis per buscar idees. "Volem rebre informació, mirar preus... el lloc ja el tenim, però encara ens falta buscar qui farà les fotografies, la música i el viatge", va indicar l'Alba. En aquest sentit, la parella acudia al certamen sense una idea concreta, amb l'esperança de sortir-ne amb un ventall de propostes. "Potser fins i tot agafarem massa idees", comentava, rient, en Miguel. "En algunes coses tenim idees diferents, de manera que hem de posar-nos d'acord i arribar a un punt mig. Suposo que no sortirem d'aquí amb tot tancat, però esperem que ens ajudi a tenir les coses més clares", va afegir l'Alba.

La regidora de Turisme de Girona, Coralí Cunyat, va explicar que enguany hi ha hagut diversos estands que han decidit participar per primer cop en la mostra, i que han detectat una tendència similar que en la Fira de Mostres de les passades Fires: que hi ha un canvi de tendència econòmica i el sector es comença a moure. "Aquest petit augment de metres quadrats i d'expositors és real i s'està començant a comprovar en totes les Fires", va indicar Cunyat.

Tot Nuvis porta enguany el lema Forever & Always, i entre les novetats hi ha l'estrena de l'espai Fashion Sylist, amb assesorament del millor estilisme per a cada persona, un espai dedicat a l'assessorament sobre l'ambientació dels casaments i una exposició d'ornamentació floral. A més, hi haurà tastets de pastissos i presentacions de còctels.