El servei municipal de teleassistència de Girona, que funciona des de finals de 2005, atén actualment unes 1.662 persones, la majoria de les quals són dones majors de 80 anys, que viuen soles i que tenen una autonomia mitjana. Això vol dir que el servei cobreix més de l'11% de la població major de 65 a la ciutat. Els barris de més difícil accés, com ara el Barri Vell i Sant Narcís, són els que concentren un nombre més alt d'usuaris, segons ha indicat l'Ajuntament.

Per la seva banda, el centre d'atenció de Tunstall Televida -empresa adjudicatària per prestar els serveis de teleassistència de l'Ajuntament-, ubicat a Montilivi, ha atès enguany un total de 1.412 emergències, de les quals 826 han estat de tipus sanitaris i 245 per qüestions socials.

Així mateix, també s'han registrat vuit alarmes emeses pels dispositius de seguretat instal·lats en diverses llars gironines: des de detectors de gas, fum i monòxid de carboni fins a caigudes. En total, el centre gironí ha rebut en els darrers mesos 17.000 trucades dels terminals o els penjolls de teleassistència i ha realitzat prop de 28.500 trucades.

Nova moto com a unitat mòbil

Precisament, davant del bon funcionament del servei de teleassistència, l'Ajuntament de Girona ha posat en funcionament una nova moto escúter de tres rodes com a unitat mòbil, que substituirà el vehicle que s'utilitza actualment, amb l'objectiu d'optimitzar l'assistència als usuaris del servei, i molt ?especialment als residents al Barri Vell.

El servei de la unitat mòbil es va posar en marxa el 18 de desembre de 2013, aviat farà un any, i entre ?gener i octubre d'aquest any, ha ?estat mobilizada en 513 ocasions (un 37% del total dels desplaçaments que s'han efectuat des del servei).

Així doncs, el nou vehicle d'intervenció ràpida està equipat amb el material necessari per fer front a diferents situacions, com ara necessitats d'atenció sanitària urgent o psicosocial, així com petites incidències a la llar.

"Per les característiques d'algunes zones de la ciutat, amb aquest vehicle guanyem en rapidesa a l'hora d'intervenir en determinats casos i, per tant, millorem en eficàcia pel que fa a l'acompanyament i l'assistència que oferim a través del servei", va explicar el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso.