La nova aprovació urbanística que canvia el destí de la finca situada al costat de l'Ajuntament de Salt va provocar una nova picabaralla entre el principal partit de l'oposició (PSC) i l'equip de govern (CiU). La modificació puntual del Pla General aprovada en el ple de dilluns passat deixa sense efecte un conveni entre l'anterior equip de govern (PSC) i els propietaris d'aquests edificis que, entre altres qüestions hauria possibilitat la construcció d'un centre cívic.

L'actual govern local mai va veure bé aquesta operació i ha acabat desfent l'acord. L'alcalde, Jaume Torramadé (CiU), va explicar que el PSC volia "pagar dos milions a uns senyors" i regalar-los dos àtics, mentre la portaveu socialista, Iolana Pineda, assenyalava que amb la modificació urbanística "es carreguen el centre cívic del centre" de Salt. La regidora d'Urbanisme, Rosa Pórtulas, va replicar-li que el que no volia la formació era "el centre cívic que hi havia al conveni", i va recordar que poden trobar altres espais per fer-hi aquest equipament a un preu inferior.

Pineda va lamentar que l'equip de govern no hagi cregut "en la renovació urbana del centre de Salt" i va lamentar que 300.000 euros destinats a aquesta finalitat es gastessin per altres temes. Torramadé però, va ser contundent. L'alcalde va recordar a l'exacaldessa que quan ella governava i quan tocava posar un milió d'euris al projecte de renovació del centre, no hi va posar "ni un euro". És en aquella època quan el PSC va impulsar la coneguda Àrea de Renovació Urbana (ARU) que pretenia una gran actuació al centre de Salt amb la compra i enderroc d'habitatges per guanyar espais públics. Calia una forta inversió de diferents institucions, entre les quals estatals i municipals.