Girona ha estat escollida Ciutat Forestal Catalana per al 2015. Així ho va anunciar ahir el subdirector general de Boscos de la Generalitat de Catalunya, Xavier Clopés, en el marc de la cinquena edició de les Jornades de Transferència i Innovació Forestal, que es van celebrar a Solsona. Clopés va anunciar que a partir de la propera edició de les Jornades, que està prevista per a l'any vinent, la ubicació de la jornada serà itinerant i la ciutat que l'aculli tindrà el reconeixement de Ciutat Forestal de l'any. D'aquesta manera, doncs, Girona serà la primera ciutat que rebrà aquesta distinció.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega, va agrair la designació de Girona com a Ciutat Forestal 2015 per part de la Generalitat i va posar èmfasi sobre la "trajectòria i la tradició de defensa de les zones ambientals i forestals de la ciutat", un aspecte sobre el qual, precisament, es va incidir durant la designació.

La jornada estava organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, amb la col·laboració de l'INCAFUST, el Centre de la Propietat Forestal i el projecte MEDLAND 2020.

Entre d'altres aspectes, la jornada va servir per parlar de producció forestal i biomassa, i es van tractar els avenços en el camp de la biomassa forestal també es van tractar temes com el funcionament d'ecosistemes i gestió forestal. finalment, es va presentar un catàleg formatiu en incendis forestals, les adaptacions de la Mediterrània al canvi climàtic i la recerca socioambiental a Catalunya.