L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, es van reunir dimarts amb els responsables del projecte CAPS de Bluefields, el doctor Rubén Dávila, que n'és el coordinador, i la psicòloga Magaly Rodríguez. En la trobada hi van participar també tres metgesses de l'IAS Santa Caterina que han fet estades de col·laboració en els darrers anys en el projecte. Els responsables del projecte van explicar-ne el funcionament així com el context social, polític i econòmic de Bluefields, ciutat agermanada amb Girona des del 1987.

L'Ajuntament, des de l'any 2011, dóna suport i participa juntament amb la Comunitat Terapèutica del Maresme i l'Institut d'Assistència Sanitària, al projecte de suport al CAPS de Bluefields, centre de referència de la Xarxa d'Atenció a la Salut Mental de Bluefields, i de tota la Regió Autònoma de l'Atlàntic Sud, a Nicaragua.

El projecte, iniciat el 2002, atén en salut mental i addiccions al territori de la regió autònoma, a través de serveis com atenció ambulatòria, visites domiciliàries, centre de dia i una unitat de desintoxicació, així com visites a les comunitats més allunyades i un programa de prevenció de les drogues als centres escolars.