Després de la seva primera visita als Emirats Àrabs Units, el xef gironí Joan Roca ha afirmat que el país del Golf Pèrsic és un "volcà en erupció" on no descarta "emprendre algun projecte". Roca, que dimarts va oferir una conferència davant de vuitanta persones al restaurant Seville's de Dubai, creu que el país "és fascinant, excitant i està viu". Segons indica, li ha cridat especialment l'atenció el seu "gran poder arquitectònic" i "l'ordre" amb què s'emprèn la seva expansió urbana.

El xef va aterrar als Emirats per ser l'únic cuiner del planeta amb presència activa en el Fòrum Econòmic Mundial de Dubai, on ha mostrat l'experiència que El Celler de Can Roca ha desenvolupat durant la Gira BBVA als Estats Units, Mèxic, Colòmbia i Perú.

En el seu periple americà, Roca ha tingut l'oportunitat d'incorporar productes dels territoris que ha visitat a les seves propostes gastronòmiques. Amb aquesta mateixa intenció, el cuiner ha assegurat que explora les oportunitats dels Emirats Àrabs Units, on el primer que vol és "aprendre com cuinen" per després estudiar "què se'ls pot aportar".

En aquest sentit, no ha descartat la possibilitat d'emprendre algun projecte al país. "Això és un volcà en erupció, hi ha moltes cultures emanant, per què no?", s'ha preguntat el cuiner, que ha remarcat que "el menjar espanyol té molt a veure amb l'àrab, estan barrejats". El cuiner ha citat com a exemples de la fusió culinària que l'herència àrab va deixar en la Península Ibèrica diverses formes de conserves, com l'escabetx o els almíbars, i les espècies. "Procedeixen de la seva cultura i les utilitzem diàriament en els nostres menús", apunta. A més, assenyala que al seu restaurant no només hi són presents alguns aspectes de la cuina del món musulmà, sinó que també ciutadans àrabs visiten amb freqüència El Celler de Can Roca.