L'Ajuntament de Girona ha obert un nou expedient sancionador a l'empresa que gestiona el trenet turístic per haver incomplert "de forma reiterada i sistemàtia" el plec de condicions del contracte. Concretament, s'assenyala que hi ha dies en què no s'ha prestat el servei i altres que han substituït el tren titular per un altre vehicle que no s'ajusta al plec de prescripcions tècniques. Així mateix, s'assenyala que s'han incomplert els itineraris i horaris fixats en el plec de condicions. Aquestes fets suposen la constitució de sis infraccions lleus (de fins a 700 euros cadascuna) i deu infraccions greus (de fins a 1.500 euros cadascuna). L'empresa, doncs, s'enfronta a una multa màxima de 19.200 euros. Aquest és el segon expedient sancionador que se li obre enguany a l'adjudicatària. El primer va acabar amb una multa de 3.000 euros.

La gestió del trenet turístic de Girona es va adjudicar a la unió temporal d'empreses Julià Travel SA i Autocares Julià SL el gener de 2013. L'arrencada del servei, tanmateix, va anar acompanyada d'alguns problemes de megafonia i d'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. L'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), va explicar que aquestes qüestions ja s'havien anat solucionant, però l'Ajuntament va decidir obrir un expedient sancionador a l'empresa perquè hi va haver dies de juliol i agost de 2013 en què el servei va quedar interromput per raons tècniques i perquè a vegades el servei s'oferia amb un altre comboi que no estava preparat per poder passar per determinats carrers quan les vies habituals estaven tallades. Al final, el procés va acabar amb una sanció de 3.000 euros.

Des de llavors, els incompliments no s'han acabat, sinó que han continuat i la unió temopral d'empreses s'enfronta ara a una sanció molt més gran. Tot i que tant l'alcalde com la regidora de Turisme, Coralí Cunyat, han assegurat en més d'una ocasió -a preguntes de l'oposició- que el servei compleix amb els requeriments tècnics exigits, el cert és que el consistori ha hagut d'obrir un nou expedient sancionador "per haver incomplert de forma reiterada i sistemàtica" el plec de condicions tècniques.

Arran d'un informe del cap de servei de Turisme i Comerç fet el passat 11 de juliol, l'Ajuntament va detectar que el trenet turístic no havia prestat el servei "per diferents causes i incidents" els dies 11 de febrer, 17 i 31 de març, 19 de maig i 4, 11, 13, 15, 20 i 27 de juny. A més, els dies 11, 13, 20, 27 i 30 de juny i 2 de juliol el servei es va prestar amb un altre vehicle que no compleix amb les condicions tècniques requerides.

Així doncs, el consistori va constatr que l'empresa havia incomplert "de forma reiterada" les obligacions contemplades en el plec de condicions particulars, ja que s'havien incomplert els itineraris i horaris fixats i alguns dies s'havia utilitzat un tren que no reunia els requisits necessaris.

Segons l'informe municipal, tots aquests incompliments suposen sis infraccions lleus, que podrien arribar a costar 700 euros cadascuna, i deu de greus, que poden arribar a tenir un cost màxim de 1.500 euros cadascuna. Així doncs, l'import màxim de la sanció podria arribar als 19.200 euros. La decisió ja s'ha comunicat a l'empresa, que té dret a presentar al·legacions.