Un veí de Mas Ramada s'ha ofert a l'Ajuntament de Girona per vigilar un grup de blocs de pisos de protecció oficial situats al carrer Guadiana que era víctima constant d'actes incívics. Aquest ciutadà diposa de temps lliure i s'ha ofert voluntàriament a vigilar els espais comunitaris, segons ha explicat el regidor de Serveis Socials i del sector Est, Eduard Berloso.

El representant municipal ha matisat que no és cap empleat ni té poder però que col·labora en les tasques de vigilància en un conjunt d'escales de veïns que en el passat han resultat patit alguns actes vandàlics. El veí es coneix el barri perquè a banda de viure-hi durant anys ha estat treballador de la companyia d'aigües, precisament d'aquest sector de la ciutat.

Entre altres "treballs", aquest "vigilant" s'encarrega per exemple, d'assegurar-se que les portes de les escales de veïns quedin tancades perquè no hi entri cap desconegut, que no es jugui a futbol als passadissos, que no es deixin les bosses d'escombraries o els excrements dels gossos als espais comunitaris, que la porta dels comptadors no quedi oberta o que ningú tingui la música alta o la televisió a la nit.

Si detecta actes vandàlics en espais comunitaris o enfrontaments veïnals avisa l'Ajuntament de Girona o la policia municipal. "La seva presència serveix per garantir que ara la gent no tindrà la llibertat per fer el que li doni la gana", ha matisat Eduard Berloso.