El company de pis de Dave Verbist -l'assassí i esquarterador confès de la gironina Montserrat Méndez Muciente- va negar ahir qualsevol participació en el crim excepte l'encobriment d'aquest durant set mesos -entre octubre de 2013 i juny de 2014-. Doramas Sánchez Martín va declarar com a imputat davant el Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona i va quedar en llibertat provisional malgrat que l'acusació particular havia sol·licitat que se l'empresonés de forma provisional per creure que existeixen indicis que el podrien situar com a coautor. Entre aquests, que l'assassí confés assegurés que el seu company és qui va donar-li la idea de l'esquarterament.

Assistit per la seva advocada -Sabina Sartorio- l'excompany de pis de Verbist va negar qualsevol participació en el crim i posterior desfeta del cadàver indicant que si bé l'assassí confés li va dir que havia matat Montserrat Méndez ell, en un primer moment, no s'ho va creure però en anar cap al menjador a mirar la televisió va veure a través de la porta de l'habitació de Verbist una taca de sang al llit. No obstant, aquell dia va seguir fent la seva vida habitual i va anar a treballar.

Quan va tornar va veure el pis net però va adonar-se que el cistell de la roba bruta estava ple de bosses i papers de diari i per això va preguntar-li al seu company què significava això. Ell li va explicar que havia esquarterat la dona a la banyera del pis fins a arribar a trencar el punyal que tenia al capçal del llit.

En aquest punt, Doramas ?Sán?chez assegura que va entrar en xoc i li va dir a l'assassí que s'ho endugués tot. És aleshores que Verbist va començar a fer viatges per disseminar els fragments de la seva víctima per les rodalies de la ciutat.

Por constant

Pocs dies després del crim, Verbist i Sánchez van marxar a Madrid i aquest darrer assegura que estava constantment controlat per l'assassí, que l'havia amenaçat amb saber on trobar-lo si explicava alguna cosa del que havia passat a Girona. Seria per aquest motiu que no va dir res a la policia fins a conèixer que Verbist havia sigut detingut per un altre crim a Madrid.

L'acusació particular -Benet Salellas- desconfia de la versió oferta pel company de pis i creu que la seva participació en el crim podria tenir implicacions més profundes, en el sentit que va manifestar Verbist, ja que la lleialtat que li professava el va dur fins i tot a muntar un negoci plegats de lloguer d'apartaments.