Lluís Busquets Ferrés, el conductor que va envestir dijous al matí un jove motorista de Girona -que va morir a l'acte- ja es troba fora del centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres. Va quedar en llibertat provisional després de pagar la fiança de 40.000 euros que li havia sol·licitat el el titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona el dijous a la tarda després que passés a disposició judicial. El jutge li va imputar un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d'alcohol de 0,93 mg/l, un d'homicidi imprudent i un delicte d'omissió del deure de socors per haver fugit del lloc dels fets.

Ahir, a les 12 del migdia, l'advocat de Lluís Busquets, que té 22 anys i és veí de Besalú, ja havia presentat el justificant bancari conforme dipositava la fiança de 40.000 euros sol·licitada pel titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona a fi de poder decretar-ne la seva llibertat provisional.

D'aquesta manera, el conductor va poder abandonar la presó de Figueres, però el seu alliberament també està condicionat al fet que es presenti periòdicament, cada dia 1 i 15 de cada mes, davant la comissaria o jutjat que se li indiqui o tantes vegades com sigui sol·licitat.

El fatídic accident es va produir el dijous al matí, Ramon Ternero, de 27 anys es trobava a la carretera Barcelona esperant per poder girar al semàfor que hi a l'altura de l'estació, on havia d'agafar un tren per anar a Barcelona. Però en aquell moment un cotxe, un Seat Ibiza, no va respectar el semàfor i va envestir el jove motorista.

El jove i la moto van sortir disparats uns 40 metres a causa del fort impacte. Mentre això passava, el jove de Besalú que conduïa el turisme, no es va aturar sinó que va decidir fugir però el cotxe va dir prou i se li va aturar pocs metres més enllà, on la Policia Municipal el va localitzar amb signes d'haver begut. Va donar positiu penal amb 0,93 mg/litre a la prova d'alcoholèmia. El jove, que treballa a l'hospital d'Olot, venia d'una nit de festa a la ciutat de Girona.

El jove motorista va morir a l'acte i avui, a les deu del matí, se celebrarà un acte de comiat al difunt al tanatori de Girona. Ahir, molts coneguts i amics de Ramon Ternero deixaven mostres de condol a la família i de record al jove mort a les xarxes socials.