L'edifici de la Rosaleda, situat al parc de la Devesa de Girona, acollirà un bar-restaurant perquè sigui un espai formatiu per a joves en risc d'exclusió social. L'Ajuntament de Girona té previst adequar el local, la qual cosa costarà uns 152.000 euros, i després en cedirà la gestió a una entitat del tercer sector sense ànim de lucre. L'objectiu és que joves aturats, d'entre 16 i 30 anys, sense formació i en risc d'exclusió, puguin aprendre oficis relacionats amb l'hostaleria.

La regidora de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas (CiU), explica que el bar-restaurant serà "una mena de casa d'oficis". La voluntat de l'Ajuntament és que el local de la Rosaleda no estigui gestionat per cap gran empresa ni que serveixi per guanyar-hi diners, sinó que volen que el porti una entitat del tercer sector que pugui oferir pràctiques als joves que ho necessitin. "Seran uns perfils molt concrets i particulars: no es tractarà de joves que estiguin estudiant a l'escola d'Hostaleria, sinó de joves sense feina ni formació i que puguin patir exclusió social", explica.

En aquest sentit, la representant municipal creu que es tractarà d'un recurs "d'una qualitat excepcional", i va assenyalar que des del consistori estan "molt contents" de poder-lo dur a terme. A més, la regidora subratlla que el nou bar-restaurant podrà donar servei al local dels veïns de la Devesa, que està situat just al costat, i que també servirà per "donar vida" al parc.

L'Ajuntament aprovarà dilluns el projecte, que haurà d'estar un mes a exposició pública i després se'n podrà fer l'aprovació definitiva. Madrenas calcula que les obres d'adequació del local costaran 152.000 euros (IVA inclòs), i els treballs està previst que s'allarguin durant cinc o sis mesos. La regidora gironina calcula que cap a la segona quinzena de desembre es podrà començar el procés de licitació.

En principi, tot el finançament del projecte és municipal. "Si d'aquí que arribi el moment de la gestió podem aconseguir algun recurs o subvenció, ho demanarem, però de moment ho tirem endavant amb els recursos que tenim a l'Ajuntament", assenyala Marta Madrenas.