Els gegants van tornar a fer parada i fonda a les Fires de Girona davant l'atenta mirada de desenes de persones que van seguir ahir la tradicional cercavila i plantada del darrer dia de Festa Major.

Colles geganteres vingudes d'arreu de les Comarques Gironines, altres territoris de Catalunya i la Catalunya Nord van omplir els carrers del centre de la ciutat de criatures de la cultura popular. Concretament hi van participar 26 colles de llocs com Thuir, Argelers, Elna o Talthaull a la Catalunya Nord; Amer, Celrà, Cassà de la Selva, Sant Feliu de Guíxols o Sarrià de Ter a les Comarques Gironines; i els gegants del Pi de Barcelona, o els de Sant Joan Despí de la resta de Catalunya, entre d'altres.

La cercavila va sortir del Parc del Migdia i va anar fins a la Plaça Calvet i Rubalcaba, on es va fer el ball conjunt. Abans d'arribar-hi van recórrer pel carrer Oriol Martorell, Migdia i Ultònia.

La plantada i cercavila de gegants està organitzada per la Fal·lera Gironina, i és un dels actes més familiars i populars de les Fires de Girona i cada any aplega nombrosos visitants. Ahir, a més, es va desenvolupar en un ambient força càlid i assolellat.