La Fundació Jaume Casademont ha posat en marxa una nova convocatòria de les Beques Jaume Casademont destinades a impulsar projectes socials a Catalunya en els camps de l'Educació i la Cultura. S'han convocat setze beques, una més que en l'edició anterior, repartides en diferents categories.

Hi ha sis beques beques del programa "Educar Menjant", que fomenten l'educació en hàbits alimentaris entre els més joves, amb el suport de Dipsalut, Llet Nostra, Vegetàlia, Vinyals Soler, Empordàlia, Supermercats Plusfresc i Pans & Company. També hi haurà dues "Beques Actívica", que impulsen projectes que fomentin l'activitat física com a hàbit saludable, amb el suport de Dipsalut, l'Ajuntament de Girona i l'empresa Parkk's.

Altres dues seran per "Beques de Cultura Popular", que promocionen espectacles innovadors en el camp de la cultura d'arrel tradicional, tenen el suport de Llet Nostra i l'Ajuntament de Girona i la Fira Mediterrània de Manresa.

Finalment, hi haurà sis "Beques Joves10" que ajuden a joves de batxillerat i Formació Professional a desenvolupar els seus projectes personals basats en la cultura de l'esforç, amb el suport de l'Ajuntament, Espai Gironès, Galetes Trias i Pans & Company. El sistema de participació és a través del web www.fundaciojaumecasademont.cat i es poden consultar totes les bases i presentar els projectes fins al 15 d'abril del 2015.

Manel Esteller, a la Butaca

El 14 de novembre el doctor Manel Esteller serà el convidat a la Butaca Jaume Casademont sota el títol Epigenètica en la Salut i la Malaltia. La conferència es farà al Centre Cultural La Mercè (19.30 h). Les inscripcions són gratuïtes però cal reservar plaça al web www.fundaciojaumecasademont.cat.