Una desena de colles i agrupacions escoltes van navegar ahir per un tram del riu Onyar en la tercera baixada d'Andròmines de les Fires de Girona, organitzada pels quatre agrupaments escoltes que hi ha a la ciutat (AEiG Sant Narcís, AEiG Vista Alegre, AEiG Pare Claret i AEiG Joan Pons).

Era la tercera edició de l'esdeveniment que vol servir per passar una bona estona i que, a més, demostra que l'Onyar pot ser navegable. Aquest any, pel que fa a disfresses i ornamentació va manar l'actualitat i fins a tres embarcacions van idear ginys basant-se en el tren d'alta velocitat (TAV).

Què millor que recordar l'accident de fa unes setmanes, en el qual el túnel del TAV va quedar inundat i les xarxes socials, un cop passat l'ensurt i sabent que ningú havia pres mal, van bullir en dibuixos i fotomuntantges sobre el succés.

Abans de començar l'esdeveniment, un dels integrants d'una de les andròmines va sorprendre escalfant els moments previs a toc de gaita. Les illes de sorra i pedreres que s'han generat arran de les pluges que van fer elevar el cabal del riu, van permetre als participants tenir més mobilitat quan anaven a peu.

A banda de la temàtica ferroviària estrella, també es van poder veure alguns pirates, així com una casa de camp amb un avi a dins, o una mena de víkings. Entre els premiats a la millor decoració hi va haver els dissenys de l'AEiG Joan Pons i de la colla Pelacanyes.