L'Ajuntament de Girona, a petició del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, ha aprovat recentment realitzar tres aportacions per un valor total de 10.000 a euros a Sierra Leone, la Franja de Gaza i els campaments de refugiats sahrauís de Tindouf en concepte d'ajuts d'emergència per atenuar les greus situacions que viu la població d'aquests territoris.

En el cas de Sierra Leone, l'ajut es destinarà al St. John of Got Catholic Hospital de Mabesseneh-Lunsar, per tal de fer front al brot de febre hemorràgica per virus d'ebola, i consisteix en la compra d'equipaments, materials de seguretat i prevenció de contagi per als professionals, així com productes i medicaments per al tractament de la simptomatologia més aguda.

A la Franja de Gaza, l'ajuda se centrarà en les víctimes palestines del conflicte entre Israel i Palestina, i concretament en el tractament i suport psicològic a la població desplaçada als refugis d'emergència de l'ONU. Pel que fa als campaments de refugiats sahrauís, el contingent servirà per fer front a la crisi humanitària arran de les inundacions produïdes el mes de setembre passat.