Una noia de 31 anys ha denunciat a la policia que va ser agredida quan circulava en bicicleta per la vorera del carrer Migdia de Girona. La jove, veïna de Salt, ha interposat una denúncia amb l'objectiu de trobar la persona que la va tirar per terra per recriminar-li que les bicicletes no poden circular per la vorera, causant-li lesions a l'espatlla. Molts ciclistes opten per no anar per la carretera perquè se senten en perill compartint la via amb els vehicles de motor. De fet, la policia difícilment posa multes per aquest motiu, tot i que l’ordenança indica que hi pot haver sancions de seixanta euros. Per intervenir, hauria de produir-se un fet greu on el ciclista posés en perill la integritat dels vianants o de la circulació en creuar el ferm.

Els fets van passar el 23 d'octubre a les nou del matí quan viatjava en Girocleta pel carrer Migdia. Va passar per la cruïlla amb el carrer Emili Grahit pel pas de vianants en direcció al centre de la ciutat, sempre pel costat més dret de la vorera, segons consta en la denúncia posada davant la policia municipal. A l'alçada del número 40-42 l'afectada va observar com un home que caminava en direcció contrària, carregat amb una escala i una bossa molt grossa d'una marca de pelleteria «s'anava acostant cap a la zona on circulava ella», suposadament «per tallar-li la trajectòria». Quan aquest individu, que no coneixia de res, va arribar a la seva alçada li va donar «un cop de manera clarament deliberada, -amb l'espatlla esquerra- fent que la denunciant perdés l'equilibri i caigués cap a la calçada, donant-se un cop amb un vehicle que circulava pel carril dret del carrer Migdia en direcció al carrer Emili Grahit». Això va provocar que la usuària de la Girocleta es donés «un cop amb el braç dret contra la part lateral mitjana del vehicle».

Quan la víctima va aconseguir aixecar- se amb ajuda d’algunes persones, va veure que l’agressor havia fugit. Va localitzar-lo, quan, acompanyat d’una dona, es dirigia cap a l’entrada de l’aparcament de les Casernes. L’agressor li hauria dit, de males maneres, que no podia circular en bicicleta per la vorera però va negar haver-la tocat.

L’agredida apunta que aquesta conversa la van tenir davant de la càmera de vigilància que hi ha a la rampa d’accés a l’aparcament.

En la denúncia, la noia explica que l’home en un moment es va referir a una senyora que hi havia a la vorera com a «Sònia» i que ella es va quedar esperant que l’agressor sortís de l’aparcament en cotxe per prendre-li la matrícula. Al cap d’una estona, però, una altra noia li va dir que la parella havia marxat corrents pel carrer Balmes.

Informe mèdic

La usuària de la Girocleta va anar al CAP per tal de curar-se dels danys causats per la caiguda. La metgessa va fer un informe mèdic amb pronòstic lleu on apunta que la víctima patia una «contusió a l’espatlla dreta amb limitació lleu de la mobilitat pel dolor de l’articulació ». Tenia hematomes i un edema al braç dret i «dolor quan es palpa el pectoral esquerre».

En la denúncia apareix una descripció de l’agressor: tindria una alçada d’entre 1,75 i 1,80 metres, complexió normal, d’una edat aproximada entre els 50 i 55 anys, amb el cabell una mica llarg, pentinat enrere, amb alguns cabells blancs i ulleres sense montura i anava «molt ben vestit amb jaqueta Belstaff de color marró».