L'Ajuntament de Girona va decidir ahir que la barraca del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), situada a l'espai de La Copa, pugui reobrir durant els últims dos dies de Fires. El consistori va precintar-la perquè el cap de setmana passat van vendre una beguda alcohòlica a una menor d'edat. Després de diversos dies de negociacions, l'Ajuntament ha rebut una comunicació per part del SEPC on lamenten "profundament" els fets i asseguren que redoblaran els esforços per evitar que torni a succeir. Per això, la barraca podrà obrir portes aquest cap de setmana amb la condició que només vengui begudes de baixa graduació.

La barraca va ser clausurada passat perquè dissabte uns agents de paisà dels Mossos d'Esquadra van denunciar que havien venut alcohol a menors. Aquest ha estat, de moment, l'únic cas que s'ha produït durant aquestes Fires, tot i que en altres edicions -com els anys 2011 i 2012- hi va haver fins a tres barraques denunciades per casos similars.

Ahir, el consistori va donar a conèixer que el Sindicat els ha fet arribar un comunicat on lamentaven "profundament" els fets i asseguraven compartir amb l'Ajuntament "el combat per l'eradicació de pràctiques nocives per a la salut dels adolescents". A més, en la missiva, l'entitat es va comprometre a "redoblar els esforços per evitar que es tornin a produir fets d'aquesta naturalesa".

Per tot això, el consistori ha decidit permetre que l'associació pugui reobrir les seves portes aquests últims dies de fires. La regidora de Promoció, Marta Madrenas, assegura que l'objectiu de la sanció, que era conscienciar els joves de la responsabilitat en el consum d'alcohol, ja s'ha complert, i per això han permès que s'obri la barraca durant les dues últimes nits. A més, Madrenas assenyala que amb l'SEPC s'han obert vies de diàleg per tal de continuar treballant aquests temes.

En un comunicat, el consistori va indicar que "l'objectiu de l'Ajuntament és conscienciar sobre el risc que suposa per als menors el consum d'alcohol, i aquest objectiu es veu correctament orientat amb l'acte de constricció pública i de presa de conscienciació de la gravetat de la problemàtica per part de l'entitat afectada". Tot i això, el SEPC només podrà vendre begudes de baixa graduació.