Més de 300 quilos de pólvora van il·luminar el cel de Girona durant uns 20 minuts per acomiadar les Fires de Girona. Centenars de persones es van aplegar a les Ribes del Ter i el Pont de Fontajau per veure el cel de la ciutat il·luminat amb les diferents formes de la pirotècnia. Com sempre, les palmeres i les estrelles de colors van ser els petards més aplaudits.

A diferència de l'any passat, que es va patir per la meteorologia, el cel serè i la calor que va fer ahir diumenge no va fer pressiagar en cap moment que es pogués suspendre aquest acte tradicional amb el qual els gironines i les gironines diuen adéu a la setmana llarga de Festa Major. De fet, aquest any el bon temps ha fet que hagin estat un dels focs més multitudinaris.

La pirotècnia andalusa Maria Angustias va ser l'encarregada de disparar els focs artificials. Ho va fer com l'any passat i amb el títol de guanyadora del Concurs Internacional de Focs Artificial Costa Brava que cada mes de juliol se celebra a Blanes.

Cau la facturació a Fires

El balanç de Fires deixa una cara i una creu. La cara és el 100% d'ocupació del sector hoteler de la ciutat aquest darrer cap de setmana mentre que la creu és la caiguda d'un 30% de la facturació dels firaires. El president de l'Associació de Firaires de les Comarques Gironines va mostrar-se "astorat i una mica espantat". Joan Bagó va explicar que els firaires no s'ho expliquen i estan desorientats per unes dades que "no saben d'on surten" i més si tenim en compte el lleuger repunt de visitnats de ?l'any passat. Enguany el dia més fort va ser dissabte. El gran nombre d'assistents a Fires aquest cap de setmana no ha servit per compensar la resta de dies laborables, que han estat més fluixos del previst. "Hem tingut molt bon temps, ni una sola gota d'aigua i tot i això no hem fet prou caixa", va indicar.

Davant d'aquesta situació, els firaires de l'associació esperen reunir-se pròximament, analitzar els resultats i es plantejaran el futur del conegut dia econòmic, que es va celebrar el primer dia de fires, divendres passat, quan totes les atraccions només van costar un euro. "Gran part dels firaires estan en contra d'aquest dia perquè creuen que els fa perdre diners, d'altres hi estarien a favor si l'Ajuntament rebaixés les taxes", va avançar el president. Tenen previst reunir-se amb els representants de l'Ajuntament de Girona per tractar la qüestió.

Les dades dels firaires que contrasten amb les xifres que ha facilitat l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial. Tal com va detallar el seu president, Josep Carreras, els hotels de la ciutat han pogut penjar el cartell de complet durant aquest segon cap de setmana de festa major i del 80% la resta de dies. A més, els altres hotels situats prop de la ciutat de Girona també han aconseguit arribar a un 80% d'ocupació mitjana. La majoria dels visitants, un 70%, només ha passat una nit a la ciutat. Molts van reservar amb antelació.