La 53a edició de la Fira de Mostres de Girona va tancar ahir les portes amb una valoració general positiva, segons l'0rganització i amb un augment dels visitants de caire professional i d'entre setmana. El certamen, com se'l coneix tradicionalment, va estrenar nous espais i propostes amb l'objectiu de donar entrada a nous públics. A més, els expositors es van mostrar satisfets d'aquesta edició en què en general la sensació és que van registrar més oportunitats de negoci.

En aquesta edició la fira ha tingut 386 expositors, cosa que ha suposat un lleuger increment respecte a la darrera edició i, a més, ha comptat amb un 17% més d'espai d'exposició. Aquest increment s'ha vist reforçat també per un augment de les oportunitats de negoci, segons van destacar els expositors. De fet, d'un primer sondeig entre els expositors de la Fira de Mostres, un 80% van manifestar la seva intenció de participar en la propera edició de la fira. En aquest sentit, el vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, Joaquim M. Caula, va remarcar que "la valoració global ha sigut un èxit" i va afegir "els expositors marxen contents i hi ha hagut un flux continuat de visitants". Per la seva banda, la regidora de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, va afegir que "el fet que un 80% dels expositors digui ara que ja té intenció de tornar l'any vinent és una dada molt positiva perquè suposa un increment respecte a l'any passat".

Fira de Girona va destacar també els bons resultats que han obtingut nous espais que s'han estrenat en aquesta edició com el que s'ha dedicat a la robòtica i a la impressió 3D i les noves activitats dirigides al talent i a l'emprenedoria. Aquests espais i activitats han atret a la fira nous públics, més professionals i també més joves segons va explicar l'organització.

Coralí Cunyat va destacar que "l'estratègia de buscar i consolidar espais especialitzats fa que molts professionals s'acostin buscant coneixement i talent i aprofitin que són aquí per visitar la fira i tancar negoci" i va afegir que "l'especialització i la personalització per a les empreses fa que cada vegada se sentin més a gust i troben un retorn important a l'esforç que es fa" En aquest sentit, Joaquim Maria Caula va remarcar que "tot i que encara no s'han tancat les dades, la tendència que s'ha vist aquest any és un augment dels visitants en dies laborables, que són els que estan més vinculats al negoci i que han vingut a la fira a seguir els seminaris, xerrades, tallers i conferències que s'han fet i que arriben al centenar".

Noves propostes i activitats

La Fira de Mostres ha acollit la segona edició de les jornades Girona Talent que volen promoure el coneixement i les idees en l'era de la Revolució Digital i conceptes com les noves tecnologies, les smartcities, Internet i les tendències culturals. Entre altres, es va debatre a les jornades, que es van celebrar dijous i divendres, sobre emprenedoria, nous models de negoci, moda, cultura o turisme i comerç.

En aquesta edició, també s'ha estrenat l'espai Vermut, on els visitants han pogut seguir cada dia converses i diàlegs amb professionals de l'enoturisme, la gastronomia o l'esport i també han pogut seguir actuacions en directe i degustacions. L'espai dedicat a la robòtica i la impressió en 3D ha tingut també molt bona acollida per part del públic visitant, que ha pogut conèixer i seguir les demostracions sobre les noves tècniques d'impressió en 3D i participar en tallers de robòtica.

La 53a Fira de Mostres ha comptat també amb una nova edició del Saló de l'Emprenedoria, impulsat per l'Associació de Joves Empresaris de Girona (AJEG), on una trentena d'emprenedors han presentat els seus projectes al públic amb molt bona acollida. A més, també s'han celebrat diferents ponències, entre les quals, destaca la que va oferir divendres l'expert en economia Leopoldo Abadía, una de les veus autoritzades per analitzar la situació econòmica actual.

La Fira de Mostres ha acollit també amb una nova edició de Ginteriors, amb la col·laboració del Col·legi de Dissenyadors d'Interiors de Catalunya. En la seva cinquena edició, Ginteriors ha exhibit les últimes tendències del sector des dels àmbits empresarial, acadèmic i professional i, a més, ha ofert presentacions, tallers i, per primera vegada, assessorament personalitzat al voltant de l'interiorisme i l'art.

Alimentació, decoració i construcció, industrial, serveis, mascotes, motor, oci i turisme i tecnologia han estat els sectors que han estat representats en aquesta edició del certamen, que ha comptat amb prop de 50.000 m2.