El pont del Dimoni apareix al logotip de multitud d'entitats i associacions de Santa Eugènia de Ter, malgrat que l'estructura ja no existeix des de 1968. També el dimoni. Aquesta presència constant del pont és com una reivindicació veïnal de reconstrucció de la instal·lació orginal, aixecada el 1357. Aquesta demanda sembla que ara és més a prop. Ahir, es va presentar el projecte arquitectònic que vol posar fil a l'agulla a la reivindició que s'havia convertit en un compromís de l'equip de govern.

La idea és reconstruir-lo amb un finançament compartit on els veïns tindrien un pes important. Per ara només s'ha fet una reunió entre les entitats de Santa Eugènia i de Can Gibert i l'Ajuntament de Girona, però ja s'ha posat sobre la taula la possibilitat que els veïns no sols de Santa Eugènia, si no de tota la ciutat, puguin fer aportacions per ajudar a pagar la construcció, que té un pressupost de 510.083 euros. També hi invertiria l'Ajuntament. La tinent d'alcalde de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, va explicar que es vol que els ciutadans se sentin més seu el nou pont. De fet, l'estructura es concep com un projecte de ciutat i no només de barri. Ara per ara encara està a l'aire quan es començarà a construir, però ja es disposa d'un projecte, redactat per per l'equip de Ramon Ripoll.

Durant la presentació, el periodista del periòdic-e Eldimoni.com, Manel Mesquita, va explicar la història del pont des de la seva construcció fins al seu desmuntatge per les necessitats de canalització del riu Güell, passant pel retrobament de les pedres del vell pont i que durant anys van estar en un magatzem i posteriorment en un lateral del cementiri. També dels acords municipals que han aprovat la reconstrucció de la passera, com la del 1981 i la de l'any 2010.

L'arquitecte, Ramon Ripoll, va explicar els detalls de la reconstrucció. Les cent pedres originals que s'aprofitaran (de les Pedreres de Montjuïc), serviran per fer el 75 % dels arcs. La resta serà minimalista, seguint la carta de restauració de monuments de Venècia de 1964. Per accedir al pont es crearan dues passarel·les paral·leles al riu. Segons Ripoll, l'objectiu del projecte és potenciar una nova manera de viure la ciutat, l'imaginari col·lectiu del barri i l'urbanisme cultural, convertint-se en un element de cohesió social.