El projecte transfronterer Res'pir va posar ahir punt i final després de diferents actuacions per fomentar el turisme actiu per valor de 680.000 euros a Girona (per inversions a Girona i a l'Arieja, formació i màrqueting). Durant quatre anys s'han desenvolupat una sèrie d'actuacions per donar un impuls al turisme actiu i de natura de la ciutat, amb l'objectiu de fer visible el ?patrimoni natural gironí i donant suport a les empreses del territori que treballen aquest producte.

El regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso, va ser l'encarregat de tancar l'acte, que es va fer al Monestir de Sant Daniel. "Que fem aquest acte aquí no és casual, ja que la vall de Sant Daniel és un dels principals paratges naturals de la ciutat i l'escenari ideal per a la pràctica de tot tipus d'activitats de turisme actiu i de natura", va explicar Berloso.

Durant la clausura del projecte, s'ha aprofitat per inaugurar la darrera actuació d'inversió i obra realitzada en el marc del Res'pir: la restauració del camí del marge esquerre del riu Galligants, entre el Monestir de Sant Pere de Galligants i el pont del Bisbe. També l'arranjament del camí de Sant Miquel, la instal·lació de senyalització o la restauració de la Font del Ferro. Els socis del projecte han estat el Consell General de l'Arieja, Ajuntament de Girona, l'Agència Departamental de Turisme de l'Arieja i els Pirineus, la Universitat de Tolosa II i la Universitat de Girona.