Els infants de Salt que participen al programa "Juguem" han mostrat la seva queixa per la quantitat d'excrements de gos que es troben a la via pública perquè els seus amos no els recullen. Els darrers dies han confeccionat unes banderoles per senyalitzar les tifes dels animals que es troben a les places i carrer i que els impedeixen jugar lliurement.

Segons els responsables de "Juguem?", la iniciativa va sortir de forma espontània dels propis nens, en tenir coneixement de la campanya que fa l'Ajuntament en aquest sentit i van decidir sumar-s'hi. Els nens es troben sovint amb dificultats per fer jocs a causa de les defecacions dels gossos perquè en moltes de les activitats s'ha de seure a terra o posar-hi les mans.

El problema amb les caques de gos s'icrementa durant els mesos d'estiu a causa de les altes temperatures, que fan que facin més pudor. Ara amb les caques senyalitzades amb banderoles, si més no, poden juguar més tranquil, sense por a trepitjar-les.

L'Ajuntament de Salt va iniciar fa unes setmanes una campanya amb el lema "trepitjar una caca no porta bona sort" que és la que ha portat els nens a marcar els excrements. Lacampanya municipal va arrencar amb l'objectiu de sensibilitzar els propietaris de gossos perquè recullin les tofes de les seves mascotes.

Els agents cívics van repartir fullets informatius i es va assegurar que la policia local reforçaria la vigilància i el control per acabar amb aquestes conductes incíviques. L'ordenança de convivència preveu multes de 750 euros si es deixen els excrements al carrer i de fins a 1.500 euros si té lloc en una zona a prop de jocs infantils o d'un centre escolar.