Letizia va demostrar dijous que no és una reina supersticiosa. Durant la seva primera visita a Girona com a sobirana, va decidir lluir el mateix vestit que duia el dia que ella i Felip van ser esbroncats al Liceu de Barcelona, a finals de maig de l'any passat. De fet, va demostrar que està disposada a estalviar, ja que era la novena ocasió en què el portava: també l'havia lluït, per exemple, durant l'entrega dels premis Mujer Hoy, la celebració del bicentenari de l'empresa catalana La Farga, la XXII Cimera Iberoamericana o la recepció dels membres executius de les Nacions Unides. Es tracta d'un Varela negre de brillants amb amplicacions de pedreria i una faixa a la cintura. Als peus lluïa unes sabates de taló de xarol de color nude.

El que més va sorprendre del look de la princesa, tanmateix, va ser el seu pentinat: un "fals bob" perfecte, de manera que semblava que s'havia tallat el cabell però en realitat només se l'havia recollit.

Es tracta d'un pentinat asimètric, amb volum i ratlla al costat, que simula un tallat de cabell per sobre de les espatlles. En aquesta ocasió, però, la Reina el va variar una mica, ja que no es va deixar cap floc de cabells lliures, com sí havia fet durant una visita als Estats Units, durant l'entrega del premi al Jove Empresari o durant una recepció a la Casa d'Amèrica de Madrid. En altres ocasions, l'havia lluït de forma molt similar però una mica més llarg.

Maquillatge d'estiu i arracades

Per poder dur aquest pentinat, Letizia va recuperar el seu maquillatge d'estiu: la ratlla verda per a l'inerior dels ulls i el llapis rosa per a l'exterior, tant per la línia superior com la inferior. Els seus ulls verds i les pestanyes postisses van servir per potenciar el protagonisme de la seva mirada.

Aquest elaborat pentinat deixava veure també les seves arracades, fetes amb citrí, ciamants i or blanc, de la joieria espanyola Yanes.