Alerta a Girona després que un ciutadà hagi alertat a la Policia Municipal de ciutat que un home està demanant diners en el seu nom per una falsa campanya de seguretat que s'hauria de fer en centres escolars. Els agents de la Secció d'Investigació i Seguretat del cos policial es troben investigant i asseguren que tenen sospites que darrere d'aquesta trucada telefònica demanant diners hi hagi un home conegut per la Policia Municipal perquè compta amb antecedents per fets similars.

Amb tot, de moment hi ha oberta la investigació i encara no s'ha enxampat l'estafador. Davant dels fets, el cos policial en un comunicat posa en alerta les possibles víctimes de l'engany i asseguren que ells no estan fent cap campanya on demanin diners ni patrocinadors a canvi de cap activitat professional.

L'alerta de l'estafa la va donar un ciutadà que va comunicar a la Policia Municipal que havia rebut una trucada per una falsa campanya de seguretat. En concret, l'engany consisteix a presentar una campanya de prevenció per a la seguretat vial i la violència envers la dona que, suposadament, s'hauria de fer als col·legis de la ciutat de Girona. El ciutadà va relatar que per avalar la credibilitat de la campanya s'havia utilitzat el nom de la Policia Municipal de Girona.

La manera de procedir de l'estafador consisteix a demanar diners en nom de la policia i confirmar el pagament a través del compte bancari. La víctima rep un correu electrònic amb una factura proforma on apareix la imatge corporativa d'una empresa i un número de compte corrent per a la confirmació.

A la factura per exemple hi figura el nom d'una empresa anomenada Revista de Información General y Documental Para Ayuntamientos y Policia Local.

Arran d'aquesta denúncia, els agents de la Policia Municipal de Girona va decidir obrir una investigació per esclarir els fets i identificar el presumpte autor. De moment les gestions que s'han fet apunten cap a un home que ja té antecedents per fets similars.

Des del cos policial es demana a la gent que pugui ser susceptible de patir l'estafa que sàpiga que no demanen diners ni patrocinadors a canvi de cap activitat professional. I que per qualsevol dubte s'adrecin per telèfon o a la seu de la Policia Municipal.