12 de octubre de 2013
12.10.2013

La PAH vol més implicació de la Generalitat per parar el desnonament de Salt

Segons la Plataforma, el Govern s'ha compromès a demanar al jutge que aturi el desallotjament

12.10.2013 | 06:30
Els membres de la PAH, ahir, en sortir de la reunió amb la Generalitat.

La Generalitat s'ha compromès, davant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), a demanar al jutge que aturi el desnonament del bloc ocupat a Salt. Així ho va explicar ahir Guillem Domingo, membre de la plataforma, qui va lamentar que el Govern català no hagi "mogut ni un dit" fins ara per aturar el desallotjament, que ha de tenir lloc d'aquí a una setmana.
Ahir es va celebrar una reunió entre la plataforma i representants d'Habitatge i Justícia de la Generalitat, forçada per la PAH la setmana passada després d'haver ocupat la seu de l'oficina d'Habitatge a Barcelona. Segons va recordar Domingo, la PAH ja ha demanat, a través de recursos als jutjats i també a Estrasburg, que s'aturi el desnonament previst pel 16 d'octubre, i ara la Generalitat s'ha compromès a sumar-se a la petició. La PAH, però, considera que el govern català hauria d'haver fet aquest pas molt abans, i també li demana un posicionament públic en contra el desnonament, fet que encara no s'ha produït. "Segueixen amagant el cap sota l'ala", es queixen els membres de la Plataforma, tot recordant que l'únic que ha dit el govern és que els Mossos faran la seva feina i, si així ho ordena el jutge, duran a terme el desallotjament.
Segons Domingo, el govern català també ha intentat fer gestions amb el Sareb per tal d'aturar el desnonament, però de moment no hi ha hagut resposta. Davant d'això, la Plataforma demana una reacció més contundent a la Generalitat.
Passi el que passi, tanmateix, la PAH té clar que desenes de persones aniran a defensar el bloc els propers 15 i 16 d'octubre, per tal d'impedir que els 43 ocupants n'hagin de marxar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook