01 de octubre de 2013
01.10.2013

Suspès el judici al galerista acusat d'apropiar-se d'un Miró

S'ha de comprovar l'autenticitat d'una gravació exculpatòria i decidir si s'accepta com a prova

01.10.2013 | 06:30

Suspès de nou el judici contra el galerista gironí acusat d'apropiar-se d'un dibuix de Joan Miró que un client li va donar per vendre. El dia 10 de setembre, el primer judici ja es va ajornar perquè la defensa va presentar una prova important:
una gravació d'una conversa entre acusat i víctima que exculparia el galerista. Aquest dimecres, després de la declaració de l'acusat, la suposada víctima va negar que la veu de la gravació fos la seva i, a més, va insinuatr que pot ser un enregistrament manipulat. Com que és una prova decisiva, fiscalia i defensa van demanar que s'ampliï la instrucció i es faci una pericial per comprovar si la gravació és autèntica i si la veu és la de la víctima.
La suspensió provoca que el cas torni de nou a instrucció. El motiu és que la suposada víctima no es reconeix la veu en la gravació exculpatòria que va presentar la defensa el 10 de setembre i, a més, insinua que l'enregistrament pot estar manipulat. En aquest punt, la fiscal va demanar al tribunal la suspensió del judici -tot i que l'acusat ja havia declarat- perquè es pugui fer una prova pericial i establir si la gravació és real i si la veu és la de la víctima.
La fiscalia demana tres anys de presó per al galerista en acusar-lo d'un delicte d'apropiació indeguda. Segons la fiscal i l'acusació particular, la víctima va donar un quadre al galerista perquè el vengués i tenia una data màxima per fer l'operació de compravenda. Les acusacions sostenen que no va trobar venedor però mai va tornar el dibuix al seu propietari legítim.
La versió de l'acusat és totalment oposada. El galerista assegura que tenia una relació de confiança amb el propietari del dibuix, que el va acabar enganyant. La defensa sosté que els dos homes van pactar una operació ideada pel propietari del Miró. Segons l'acusat, l'home volia tenir un quadre més gran i de més valor i, per aconseguir-lo, li va donar al galerista el quadre que ja tenia i 50.000 euros per cobrir la despesa del quadre.
Llavors, el galerista li va aconseguir un quadre més valuós i, com que hi confiava, va deixar que se l'endugués a casa sense signar cap tipus de document. A partir d'aquí, el rastre del quadre es perd. El galerista assegura que el va entregar però la víctima nega l'existència d'aquest altre quadre valorat en 110.000 euros i, per això, es va querellar contra el galerista, a qui acusa "d'estafador".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook