01 de octubre de 2013
01.10.2013

Salut deixa caducar la llicència per ampliar el CAP de Montilivi

El cost era d'1,2 milions de € en previsió d'un creixement demogràfic que diu que no s'ha produït

01.10.2013 | 06:30
Part posterior del CAP de Montilivi, per on s´havia d´ampliar l´equipament.

El Servei Català de la Salut ha deixat caducar una llicència d'obres que havia de servir per ampliar el CAP de Montilivi de Girona. La petició del permís d'obres s'havia fet el 10 de febrer de l'any 2012 i el 13 de setembre d'aquest any la Junta de govern Local de Girona ha aprovat la caducitat de la llicència vist que Salut no havia iniciat els treballs ni havia demanat prorrogar el permís, tal com es pot fer en cas d'interès per acabar de tirar endavant els treballs.
Des d'aquest organisme s'ha argumentat que el projecte es considerava oportú perquè es va preveure un increment demogràfic i el municipi estava creixent per aquell sector. No obstant, expliquen que amb la crisi econòmica, aquest creixement demogràfic no s'ha produït i això ha fet desistir de tirar endavant l'obra.
El projecte tenia un pressupost d'1.183.470 euros i preveia ampliar l'ambulatori per la part posterior de l'edifici. Havia de tenir dotze consultoris i nous despatxos, entre altres. L'immoble havia de ser d'una sola planta, amb una superfície d'uns 600 metres quadrats. Aquesta ampliació afectava una zona d'aparcament a tocar el Centre on, a més, l'Ajuntament, havia arribat a parlar de fer-hi una gran plaça pública i, fins i tot, un aparcament subterrani amb règim de concessió, tot i que la situació econòmica ja deixava en suspens aquest plantejament.

Aprovat al Parlament
D'aquesta ampliació fa almenys cinc anys que se'n parlava. Finalment, la Comissió de Salut del Parlament, en una sessió celebrada el el 15 de desembre de 2011 va aprovar per unanimitat una proposta del PP d'instar el Govern a iniciar les obres d'ampliació del CAP de Montilivi durant el primer semestre del 2012. Durant aquest període es va arribar a redactar el projecte i presentar la llicència per tal de poder començar les obres. Però aquí es van aturar tots els passos, malgrat que sobretot el PP i també el PSC havien estat insistint que tiressin endavant aquests treballs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook